La Boheme päättää Maximin kevään oopperakauden

Spread the love

Giacomo Puccinin rakastettu ooppera La Boheme saa uudenlaisen ja modernin tulkinnan Opera de Parisin käsittelyssä. Klassiset tapahtumat sijoittuvat avaruusalukseen ja toisaalta menneisyyden ja muistojen Pariisiin. Kiehtovan teoksen taltiointi päättää kevään ooppera- ja balettikauden Varkauden Maximissa.

La Boheme vie katsojan keskelle taiteilijayhteisöä, jossa vallitsee köyhyys, mutta samalla huolettomuus ja ilo. Myös intohimoinen, kaiken voittava rakkaus saa vallan. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun elämään saapuu sairaus ja sen myötä hauraus, pelko ja suru.

Teos on laulettu italiaksi ja tekstitetty suomeksi. Kapellimestarina toimii Gustavo Dudamel ja teoksen on ohjannut Claus Guth. Rooleissa ovat Sonya Yoncheva, Aida Garifullina, Atalla Ayan, Artur Rucinski, Alessio Arduini, Roberto Tagliavini, Marc Labonnette, Antonel Boldan, Florent Mbia ja Jian-Hong Zhao.

Esitykset ovat Maximissa tiistaina 15.5. klo 19 ja torstaina 17.5. klo 13.

Jätä kommentti