Kompostorikampanja käynnistyy toukokuussa

Spread the love

Keski-Savon Jätehuolto Llky käynnistää keväällä 2018 lämpökompostorien myyntikampanjan, jossa jätehuollon asiakkaat voivat hankkia jätehuollon kautta laadukkaan pikakompostorin. Kompostorien myyntipalvelua on toivottu jätehuollon asiakkaiden toimesta jo pidemmän aikaa ja tätä palvelua kokeillaan nyt Keski-Savon Jätehuollossa ensimmäistä kertaa.


Tutkimusten perusteella keskimäärin noin 30 % kotitalouksien sekajätteestä on biojätettä. Kampanjan tavoitteena on, että yhä useampi asukas ryhtyisi kompostoimaan biojätteensä ekologisella tavalla ja samalla pystytään vähentämään Riikinvoiman jätteenpolttolaitokseen kulkeutuvan biojätteen määrää. Märkä biojäte heikentää voimalaitoksen polttoprosessia ja aiheuttaa turhia huoltokuluja.


Hankkimalla kompostorin asiakas voi harventaa sekajäteastiansa tyhjennysväliä huomattavasti ja säästää näin jätemaksuissaan. Biojätteen kompostointi tuottaa kuohkeaa ja ravinnepitoista multaa puutarhaan.

Jätä kommentti