Luonto- ja vaellusaiheinen luento Leppävirralla

Spread the love

Tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen pitää luennon Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan luonnosta ja siellä vaeltamisesta Kivelän koulun auditoriossa torstaina 3.5. klo 19. Tamperelainen Ahonen on kirjoittanut kolme tietokirjaa: Pohjois-Skandinavian vaellusreitit (2014), Keski-Skandinavian vaellusreitit (2016) ja Pohjois-Norjan rannikkoreitit (2017). Kirjat ovat olleet hyvin suosittuja, ja niinpä ensimmäisistä kirjoista on otettu jo useita painoksia, ja kaikki kirjat on julkaistu monissa Keski-Euroopan maissa saksankielisinä. 

Harri Ahonen on asunut Norjassa useita vuosia ja tutustunut sikäläiseen vaelluskulttuuriin. Hän on vaeltanut Skandinavian erämaissa aktiivisesti yli kymmenen vuoden ajan. Luento käsittelee laajasti Pohjois-Skandinavian luontoa, ja samalla nähdään myös kymmeniä Ahosen ottamia luontokuvia. Ahonen antaa käytännön vinkkejä niin kokeneille kuin aloittelevillekin vaeltajille mm. matkustustavoista, tupakäytännöistä ja luonnonsuojelualueista. Vaellusaiheisen tiedon lisäksi luvassa on myös omakohtaisia kokemuksia vaellusreiteiltä. 

Luennon järjestää Leppävirran kunnankirjasto, ja sinne on kaikilla vapaa pääsy.

Jätä kommentti