UNICEF-nukke voi pelastaa lapsen elämän

Spread the love

UNICEF Varkauden vapaaehtoisryhmän toimesta on kaupunginkirjaston lasivitriinissä esillä huhtikuun ajan Anna- ja Toivo-nukkeja sekä siilejä ja pupuja. UNICEF-nukke on käsityönä tehty yksilöllinen koristenukke, joka edustaa tekijänsä valitsemaa kansallisuutta.

Jokaiselle UNICEF-nukelle etsitään perhe, joka lahjoittaa nukesta UNICEFille 20-40 euroa tai enemmän. UNICEF käyttää lahjoitukset rokotusohjelmiin sekä muuhun lasten terveyttä, koulutusta ja suojelua edistävään työhön. Näin nukke voi pelastaa lapsen elämän. Suomalaisten tekemät UNICEF-nuket ovat keränneet varoja yli 800 000 euroa. 

Idea UNICEF-nukesta syntyi Italiassa vuonna 1988. Suomessa nukkekampanja lähti käyntiin 2002. Meillä UNICEF-nuket tunnetaan myös nimellä Anna ja Toivo. 

Jätä kommentti