Teatterin taikaa -kurssille ilmoittautuminen käynnistynyt

Spread the love

Vekara-Varkaus -festivaaliviikon Teatterin taikaa -kurssin ilmoittautuminen on alkanut. Teatterin taikaa 2018 on näyttämötaiteen ja yhteishengen lumoissa. Ryhmä harjoittelee ja valmistaa intensiivikurssilla satuseikkailun  Revontulitassu kaupungissa, jota esitetään vekaraviikolla Varkauden Teatterin näyttämöllä.

Näytelmää harjoitellaan viikolla 23 maanantaista 4.6. ja perjantaihin 8.6. klo 11-15. Vekara-viikolla harjoitellaan maanantaista keskiviikkoon klo 10-14 ja torstaina klo 16-19. Torstai-iltana ryhmä osallistuu Kesäkadun Vekara -kulkueeseen. Ensi-ilta on perjantai-iltana 15.6.18. Muut kolme esitystä ovat la-su 16.-17.6.18.

Teatterin taikaa -kurssilla tulevat tutuksi teatteri-ilmaisun perusteet. Ryhmän ohjaajana ja vetäjänä on Varkauden Teatterin Tenho-ohjaaja, teatteri-ilmaisunohjaaja Iiris Salmela.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 15 teatterin tekemisestä kiinnostunutta lasta ja nuorta, iältään yli 8-vuotiaita. Osallistujat eivät tarvitse aikaisempaa kokemusta näyttämötyöstä, ainoastaan vaaditaan sitoutuminen harjoitus- ja esitysaikatauluihin.

Kurssilla on mahdollisuus tutustua teatterin tekemisen maagiseen maailma an ammattiteatterin lavalla. Kurssilla tutustutaan näytelmään ja sen rakenteisiin. Kurssilaiset valmistavat Iiris Salmelan mittatilaustyönä kurssilaisille kirjoittaman näytelmän Revontulitassu kaupungissa.

Tässäpä pieni esimaku tulevasta:

Alkoiko kaikki noitarummun kumahduksesta? Vai ukkosen jyrinästä? Joka tapauksessa lasten loma alkaa mökötyksellä ja riitelyllä, eikä ollenkaan niin kuin piti: uimisella, parkourilla ja kaikella muulla yhteisellä tekemisellä. Kaiken lisäksi jokainen tuntuu saavan vihiä saamelaisten kauan sitten jälkeensä jättäneestä aarteesta, joka on kätketty Varkauden sydämeen.
Kuka löytää aarteen, vai vaipuuko se ikuisesti kaupungin kätköihin? Ja voiko enää mikään pelastaa kesää?

Revontulitassu kaupungissa pohjautuu tarinoihin Vyörkan eli Varkauden syntyajoista ja hyödyntää siten myös saamelaista satuperinnettä. Revontulitassun ja lasten lisäksi tarinassa tavataan mm. Willahäntä, Mettäkissa ja jopa itse Haltija. Käsikirjoitus ja ohjaus on Iiris Salmelan.

Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu Varkauden Teatterin toimistoon puhelimitse puh. 044 364 8822.

Järjestäjänä toimii Varkauden Teatteri yhteistyössä Vekara-Varkauden kanssa.

Jätä kommentti