Soisalo-opiston Kevätruppeemassa tarjolla jälleen nähtävää ja koettavaa koko perheelle

Spread the love

Jokakeväistä Soisalo-opiston Kevätruppeema-tapahtumaa vietetään tänä vuonna 21. – 23.4. Kevätnäyttelyissä on esillä toinen toistaan upeampia opiston kuvataide- ja kädentaitokurssilaisten lukuvuoden aikana tekemiä töitä, ehkäpä löydät täältä kipinän uuteen harrastukseen? Näyttelyt ovat lauantaista maanantaihin jokaisessa opiston toiminta-alueen kunnassa Heinävedellä, Joroisissa ja Varkaudessa.

Tapahtuman pääpaikkakunta on tänä vuonna Heinävesi, jossa on tarjolla näyttelyn lisäksi monipuolista musiikillista ohjelmaa. Musiikkituokiosta vastaa Keski-Karjalan musiikkiopisto ja upeassa Soisalo Soinnahtaa konsertissa esiintyy opiston kuoroja ja solisteja sekä tanssiryhmiä. Viikonlopun aikana kannattaa hypätä myös katujunan kyytiin, kierrokset starttaavat Varjentiinin edestä tasatunnein klo 10, 11, 12 ja 13.

Joroisissa on tarjolla myös musiikkia Keväistä musisointia – konsertin merkeissä. Mansikkapaikassa järjestettävässä konsertissa esiintyy Joroisten sekakuoro sekä laulu- ja pianosolisteja.

Varkaudessa lauantaina lähdetään lasten teatteri- ja sanataideryhmän mukana Ihmemaa Oz:n maailmaan ja sunnuntaina on mahdollisuus päästä itsekin laulaman Kevään riemua laulaen yhteislauluhetkeen musiikkineuvos Jyrki Immosen johdolla. Lisäksi sunnuntaina on mahdollisuus matkustaa ajassa sata vuotta taaksepäin kurkistamaan silloista elämän menoa Varkaudessa. Varkauden museon yläkerran työpajahuone muuttuu entisajan tuvaksi, jossa on tuoksuja, esineitä ja valokuvia 1900-luvun alusta. Museoiden näyttelyihin pohjautuva työpaja toteutetaan yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Verson kanssa. Täti Tarinan tupa on avoinna koko museon aukioloajan, voit tulla ja mennä kuinka haluat!

Jätä kommentti