Kasvua ja kehittymistä Varkauden alueella

Spread the love

Navitas Yrityspalveluiden asiakasyrityksiin Varkauden alueelle syntyi 137 uutta työpaikkaa ja yritysten liikevaihto sekä vienti kasvoivat odotettua enemmän.

Navitas Yrityspalvelut, joka koostuu Navitas Kehitys Oy:stä, Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry:stä, Keski-Savon Teollisuuskylä Oy:stä ja Varkauden Taitotalo Oy:stä palveli viime vuonna 392 yritystä. Yrityksistä suurin osa oli Varkaudesta, toiseksi eniten Leppävirralta (40), kolmanneksi eniten Pieksämäeltä (31) ja neljänneksi eniten Joroisista (23). Lisäksi Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry palveli 222 ensikäyntiasiakasta, jotka miettivät yrityksen perustamista.

Talouden kasvusuhdanne näkyy yritysten investointihalukkuutena. Asiakasyritykset käyttivät verkostoitumispalveluiden jälkeen eniten rahoitus- sekä innovaatio- ja tuotekehityspalveluja. 40:ssä asiakasyrityksessä aloitettiin vuonna 2017 yhteensä 45 kehittämishankekokonaisuutta.

– Tavoitteenamme oli palvella 240 yritystä, mikä ylittyi reilusti. Asiakasmäärän lisäys tapahtui iloksemme positiivisissa merkeissä, sillä useat yritykset suunnittelivat kanssamme kehittymistä ja investointeja. Suurin osa palveluitamme käyttäneistä yrityksistä oli luonnollisesti Varkaudesta, mutta autoimme myös mittavaa määrää lähikuntien yrityksiä, kertoo Navitas Yrityspalveluiden toimitusjohtaja Jouko Laitinen.

Kehittyminen, kasvu ja investoinnit näkyvät uusina työpaikkoina, Navitas Yrityspalveluiden palveluja käyttäneisiin yrityksiin syntyi viime vuonna 137 uutta työpaikkaa.

– Suuri osa uusista työpaikoista syntyi teknologiateollisuuden puolelle, merkittävä uusi työllistäjä on myös Finnforel Oy:n kalalaitos, jonne syntyi lähes parikymmentä uutta työpaikkaa. Myös palveluala työllisti, sanoo Laitinen.

– Yhteistyötä kaupungin työllisyysyksikön kanssa on tehostettu, ja työttömien määrä oli vuoden lopussa 2 prosenttiyksikköä aiempaa vähemmän Varkauden kaupungin alueella. Tälle vuodelle tavoitteenamme on saada vähintään 100 uutta työpaikkaa, jatkaa Laitinen.

Varkaudessa aloitti toimintansa viime vuonna 74 uutta yritystä. Wäläkky Keski-Savon  Uusyrityskeskus ry:n asiakkaita perustetuista yrityksistä oli 47.

– Uudet yritykset toimivat hyvin laajasti eri aloilla, joita ovat muun muassa sote, kuljetus, kauppa ja isännöinti. Uusia yrityksiä voisi syntyä enemmänkin, toiveenamme olisi noin 100 yritystä vuodessa. Kasvua tapahtuu eniten pienissä yrityksissä, joten näistä uusista yrityksistä saamme mahdollisesti tulevaisuuden työllistäjiä.

Vuonna 2017 Varkauteen siirsi toimipaikan tai perusti toimipaikan kolme yritystä. Yritykset ovat: QMG Prefab Oy, Blaxar Oy ja Finnforel Oy (Saimaan Tuore). Kaksi näistä sijoittumisista toteutui joustavien tilaratkaisujen ansiosta.

– Pyrimme palvelemaan sijoittuvia yrityksiä mahdollisimman joustavasti ja teemme paljon töitä sopivien tilojen järjestämiseksi, kertoo Laitinen tilajärjestelyistä.

Vuoden 2017 alkupuoliskolla Varkauden alueella yritysten liikevaihto nousi +7,1 % ja viennin arvo nousi jopa +24,8 %. – Varkauden alueelle pk-yritysbarometrien perusteella ladatut odotukset realisoituivat liikevaihdon ja viennin arvon nousuina. Suurilla metsä- ja energiateollisuuden yrityksillä menee nyt hyvin, ja näiden vanavedessä myös pk-yritykset ovat kasvu-uralla ja suuntautuvat alueellamme yhä enemmän vientiin.

Odotukset vuodelle 2018 ovat Laitisen mukaan samankaltaiset kuin edelliselle vuodelle, mutta uusien yritysten perustaminen saisi olla vilkkaampaa.

Navitas Yrityspalvelut muodostuu Navitas Kehitys Oy:stä, Keski-Savon Teollisuuskylä Oy:stä ja Varkauden Taitotalo Oy:stä. Lisäksi mukana on Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry. Koska asiakkaita haluttiin palvella vieläkin paremmin ja toimintaa tehostaa, kaikki toimijat muuttivat elokussa 2017 samoihin tiloihin ja vuoden 2018 alusta koko henkilöstö (Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry:n henkilöstöa lukuunottamatta) alkoi työskennellä samalle työnantajalle.

Navitas Yrityspalvelut tarjoaa yritykselle tai yrittäjälle kaikki tarvittavat palvelut elinkaaren eri vaiheissa yhdestä ja samasta paikasta. Saman katon alta löytyvät yrityspalvelut yrityksen perustamisesta yrityksen kasvuun ja kansainvälistymiseen, toimitilaratkaisuihin sekä alueelle sijoittumiseen. Keski-Savon Uusyrityskeskus ry:n asiakkaita perustetuista yrityksistä oli 47.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kasvua ja kehittymistä Varkauden alueella”

  1. Tarkoittaako kasvu, että Navitaksen toiminta olisi kannattavaa ja ei tarvitse enää kunnan verorahoja?
    Seuraako tästä myös kunnallisveron alentaminen vai mikä on hyöty?

    Vastaa

Jätä kommentti