Kaupunki juhli ”100 tekoa varkautelaisten hyväksi” -kehittämiskampanjan tuloksia

Spread the love

Varkauden kaupunki juhlii ainutlaatuisen kehittämiskampanjan tuloksia Kalevalanpäivän aattona tiistaina 27.2. Warkaus-salilla.
”100 tekoa varkautelaisten hyväksi!” -kampanja käynnistyi maaliskuussa 2017. Tuolloin kaupunginhallitus antoi toimeksiannon Varkauden kaupungin työyhteisöille ja edellytti, että valtakunnallisen kilpailukykysopimuksen (kiky) mukainen työajan pidennys kohdennettaisiin palvelujen, työn ja työyhteisöjen kehittämiseen.
Kaupunkilaisten hyväksi tapahtuvaan kehittämistyöhön haluttiin innostaa niin esimiehet, vuoden mittaan valmennetut sisäiset kehittäjät kuin kaikki työntekijätkin.
Sisäisten kehittäjien valmennus toteutettiin yhteistyössä valtakunnallisen Kuntatyönantajien ja pääsopijajärjestöjen yhteisen KunTeko-ohjelman kanssa.

– Varkaudesta tulee mieleen pöhinä, kehittäminen ja innostus ja tämä kaikki varkautelaisten hyväksi, iloitsi KunTeko-ohjelman projektipäällikkö Anna-Mari Jaanu 100 tekoa -juhlaan lähettämässään tervehdyksessä.

– On todella mahtavaa, että Varkaudessa on lähdetty päättäjä- ja johtotasolta asti tukemaan kaupungin palvelujen kehittämistä. Tämä juhla on osoitus siitä, että tuloksia on syntynyt, Jaanu jatkoi.

Juhlassa mukana oli myös sisäisten kehittäjien valmentaja Timo Huttunen, jonka johdolla sisäiset kehittäjät kokoontuvat ”kertausharjoitukseen” juhlien jälkeen.
Kehittämistyötä tuetaan myös asiantuntijapalveluilla. LEAN-valmennusta työyhteisöille on tarjonnut joensuulaisen Sunprofile Oy:n asiantuntijat Jyrki Koukkari ja Arto Pyykkö. Työyhteisöjä on sparrannut monenkokoisten kuntien ja kaupunkien kanssa yhteistyötä tehnyt työnohjaaja Päivi Perämäki sekä ihmislähtöisten kuntien käsitteen lanseerannut työyhteisövalmentaja Taina Semi. Kaupungin oma tietohallinto on mahdollistanut digityöpajoja.


– Meillä on nyt käynnissä yli 60 isoa ja pientä tekoa ja työ jatkuu, muistutti kaupungin henkilöstöjohtaja Nina Holopainen. Työn tulokset tulevat näkymään mm. Warkauden Lehden kanssa toteutettavassa juttusarjassa, kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa alkaneen vuoden mittaan.

Palkitut

Teoista parhaat palkittiin juhlassa tiistaina. 500 euron, 1.000 euron ja 1.500 euron suuruiset palkinnot myönnettiin mm. tekojen uutuusarvon, asiakaslähtöisyyden, kehittämisprosessin laadun ja asiakasyhteistyön perusteella. Lisäksi palkittiin työyhteisöjä, joissa on ollut kokonaisvaltainen kehittämisvire, tai jotka ovat jaksaneet parantaa palvelujaan erityisen haasteellisissa olosuhteissa. Juhlassa palkittiin 11 tekoa yhteensä 10.000 eurolla.

500 euron palkitsemisrahan saivat: Joroisten vastaanotto, Varkauden röntgen, Nuorisopalvelut ja Taulumäen päiväkoti. Joroisten vastaanoton tekona mainittiin asiakaskokemuksen kehittäminen ja asiakaspalvelun laadunkartoitus mm. ”mystery shopping”-menetelmällä yhteistyössä Varkauden Teatterin kanssa. Varkauden röntgenin tekona oli digitalisaation hyödyntäminen ja asiakaspalvelun parantaminen, nuorisopalvelujen ”Huavehautomo” yhdessä nuorten kanssa ja Taulumäen päiväkodin ”Viikonlopun matkalaukku” eli viikonloppujen yllätysmateriaalipaketti vuoropäiväkodin vanhemmille lapsille.

1.000 euron palkitsemisrahan saivat: kuntoutusosasto, aikuissosiaalityö, Varkauden vastaanottopalvelut, kotihoito Varkaus ja Varkauden kirjasto. Kuntoutusosaston teoksi oli nimetty potilaan vastaanottamiseen ja kotiuttamiseen liittyvän prosessin kehittäminen, Varkauden vastaanottopalveluilla Wankkuri-terveysneuvontapiste ja asiakasraati terveysasemalla, Varkauden kotihoidolla uusi, asiakkaiden palvelutarpeisiin soveltuvampi työaikamalli ja siihen liittyvä kehittämistyö, kirjaston tekoina nostettiin esille seniorikahvilatoiminta, vilttikirppis ja kotipalvelu Kangaslammilla.

1.500 euron palkitsemisrahan saivat: työllisyyspalvelut ja tehostettu palveluasuminen. Työllisyyspalvelujen osalta tekoina olivatmm. palveluohjaus, viestinnän kehittäminen, työkyvyn arvioinnin toimintamalli ja yhteistyö asiakkaiden kanssa (”Huavehautomo”). Tehostetun palveluasuminen osalta teoiksi todettiin mm. ihmislähtöisen vanhustyön valmennukset ja toimintamuodot (viriketiimi, taideterapia, omahoitajamalli), ”Tulevaisuuden hoitajat -toimintamalli ja digitalisaatiosuunnitelma.

– Palkintosummat tulee kohdentaa henkilöstön työhyvinvoinnin ja jaksamisen edistämiseen, kaupunginhallituksen jäsenistä ja pääluottamusmiehistä koostuneen palkintoraadin puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Hannu Tsupari tähdensi.

”100 tekoa varkautelaisten hyväksi” -kampanja on alkusoitto Varkauden uuden kaupunkistrategian toimeenpanolle ja upea näyttö kaupungilla kehittymässä olevasta kokeilukulttuurista. palkitsemisjuhlaa vietettiin kivasti varkautelaistunnelmissa muutoin. Juhlan juontajan toimi ”vuorineuvos A. W. Ahlström”, tervehdyksen tulevaisuuden kuntapäättäjiltä esittivät Waltterin koulun pientenkoulun oppilaat ”Lentävä kalakukko” -sävelin ja sutkauksin. Ennen juhlakahveja tilaisuuden päätössanat lausui kiitospuheessaan Varkauden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki.

Jätä kommentti