Maailman suurin kynttiläillallinen tulee taas lauantaina 24.3.

Spread the love

Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kaupungit sekä KierRe-hanke haastavat pohjoissavolaiset yritykset ja yhteisöt mukaan maailman suurimman Earth Hour -ilmastotapahtuman viettoon. Tapahtuman aikana tuodaan esille ilmastotoimien tärkeyttä sammuttamalla turhat valot sisä- ja ulkotiloista lauantaina 24.3.2018 kello 20.30 – 21.30.

Julkisivuvalot sammuvat julkisissa rakennuksissa

Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kaupungit sammuttavat osan julkisten rakennusten julkisivuvalaistuksesta tunnin ajaksi ja haastavat kaupunkien yritykset ja yhteisöt mukaan tapahtumaan. Mainos- ja julkisivuvalaistus voidaan sammuttaa tunniksi tai pidemmäksi ajaksi turvallisuutta vaarantamatta. Kulkuväylävalaistusta, porrasvalaistusta tai muuta turvallisuuteen liittyvää valaistusta ei tule sammuttaa.

Tunnelmavalaistus kutsuu maailman suurimmalle kynttiläillalliselle

Tapahtuman teemana on maailman suurin kynttiläillallinen. Ruoka muodostaa noin 20 prosenttia ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne. Kahvilat ja ravintolat voivat ilmoittautua tapahtumaan ja tarjota illan aikana asiakkailleen ravintolapalveluita tunnelmallisessa kynttilä- tai hämärävalaistuksessa. Kouluissa Earth Hour -tapahtumaan voi osallistua esimerkiksi viettämällä kasvisruokapäivää.

Yritykset ja yhteisöt voivat ilmoittaa osallistumisestaan 9.3. mennessä sähköpostilla osoitteeseen minna.kuuluvainen(a)kuopio.fi. Mukaan lähtevät yritykset saavat myönteistä medianäkyvyyttä. Lisäksi yritykset voivat ilmoittaa omasta tapahtumastaan osoitteessa: http://www.earthhour.fi/tapahtumat/

Ohjeita yrityksille: http://www.earthhour.fi/tietoa/yrityksille/

Jokainen voi osallistua ilmastotapahtumaan

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat tarpeettomat valonsa tunnin ajaksi. Kampanjan tarkoitus on innostaa ihmisiä ilmastotoimiin sekä viestiä asian tärkeydestä myös päättäjille.

Jätä kommentti