Kahdeksantoista – teatteriesitys kiertää Varkautta

Spread the love

 

Luvassa on poikkeuksellinen teatteriesitys poikkeuksellisissa ympäristöissä merkittävästä aiheesta. Teatteriesitystä on tekemässä kaikkinensa likimain 50 ihmisen joukko. Tällaista ei ole aiemmin nähty Varkaudessa.

Teatteria ympäristöissä, jossa sitä ei ole Varkaudessa aikaisemmin tehty – tunteita täynnä oleva teatterimatkaa tehdään linja-autolla ja kohtaukset tapahtuvat ainutlaatuisissa ympäristöissä – Mekaanisen Musiikin Museolta aina Sahala Works Oy:n valtavaan teollisuushalliin. Kahdeksantoista -teatteriesitys kuljettaa katsojia sodanaikaisiin tuokiokuviin poikkeuksellisissa ympäristöissä ympäri Varkautta. Menneisyyden ihmiset ja heidän tunteensa heräävät eloon sanojen, musiikin ja liikkeen voimalla vieden katsojat välähdyksen lailla hetkiin, joissa tehtiin kohtalokkaita valintoja. Valintoja, joiden vaikutukset heijastuivat suomalaisen yhteiskunnan satavuotiseen historiaan.

Äänihaastattelussa Tommi Taskinen, Vilja Itkonen ja Johanna Männistö.

Jätä kommentti