Yhdistysten yhteistyötä

Spread the love

Warkaus-salissa järjestetään keskiviikkona 28.2.2018 klo 14-18 Apua arkeen -tapahtuma. Tapahtumassa kerrotaan, millaisia palveluita, etuuksia ja apuvälineitä on olemassa, kuka niitä saa ja miten niitä haetaan. Tapahtuma on tarkoitettu vammaisille ja pitkäaikaissairaille, ikääntyville, omaisille, ammattilaisille sekä kaikille, joita asia kiinnostaa. Tapahtuma on hyvä oppimispaikka myös sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille.

Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Varkauden kaupungin vammaispalveluiden, terveyskeskuksen apuvälinepalveluiden, psykiatrian polin, kaupungin vastaanottopalveluiden ja KYS:n näkökeskuksen kanssa. Kolmannen sektorin palveluita esittelevät Näkövammaisten Liitto, Savon Mielenterveysomaiset FinFami ry, Pohjois-Savon Vertaistuen Keskus sekä järjestöyhteistyön kehittämishanke SAKKE. Lisäksi mukana on kotipalveluita, kuntoutusta ja apuvälineitä tarjoavia yrityksiä sekä paikallisia vammais- ja potilasyhdistyksiä.

Tapahtuman puuhanaiset Mervi Virtanen ja Mirja Hakkarainen kertovat, että palveluiden verkosto näyttää tavallisesta ihmisestä sokkeloiselta ja tietoa on vaikea löytää. Hakkarainen on huomannut Varkauden Seudun Omaishoitajat ry:n omaistyöntekijänä, että kun sairaus tulee perheen elämään yllättäen, voimavarat ovat usein vähissä. Silloin ei jaksa miettiä, mistä apua voisi saada.

Idea tapahtuman järjestämisestä syntyi Vammel ry:n jäsenyhdistysten yhteistyöryhmässä viime syksynä. Yhteistyöryhmä on avoin kaikille Vammelin jäsenyhdistyksille. Ryhmä ideoi ja toteuttaa Vammel ry:n tuella yhdistysten yhteistoimintaa. Apua arkeen -tapahtuma on ensimmäinen ryhmän järjestämä tapahtuma. Vammel ry on vammais- ja potilasyhdistysten yhteistyöyhdistys, joka tukee jäsenyhdistystensä toimintaa ja edistää yhdenvertaisuuden toteutumista.

Tapahtuma on messutyyppinen. Asiantuntijoiden puheenvuorot ovat puolen tunnin välein. Puheenvuorojen välissä haastatellaan yhdistysten ja yritysten edustajia. Tilaisuuden juontaa Juha Koivula. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jätä kommentti