Photo Sapiens saapuu kaupunkiin

Spread the love

Ainutlaatuinen Musiikkiteatteri NYT saapuu ensimmäistä kertaa Varkauden Teatteriin, jossa Photo Sapiens -vierailuesitys on Ystävänpäivänä, keskiviikkona 14.2. klo 19.

Musiikkiteatteri NYT on Lahdessa vuonna 2016 perustettu teatteriryhmä, joka valmistaa uutta musiikkiteatteria. NYT koostuu kuudesta nuoresta musiikkiteatterialan ammattilaisesta, joita yhdistää yhteinen tausta Lahden Ammattikorkeakoulun Musiikkiteatterilinjalla.

Ryhmän tavoitteena on tutkia ja kehittää musiikkiteatteria tyylilajina, sekä luoda uutta musiikkiteatteriohjelmistoa ajankohtaisista aiheista. Yksi NYTin päätavoitteista on myös nuoremman katsojakunnan aktivoiminen teatterin suhteen, joten ryhmän valmistamat esitykset on kohdennettu erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille (14-30v).

Musiikkiteatteri NYT on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen, sillä tietojemme mukaan maassamme ei ole muita aktiivisesti toimivia nuorten ammattilaisten muodostamia teatteriryhmiä, joilla on vahvoja ambitioita musiikkiteatterin kehittämisen suhteen.

NYTin ensimmäinen esitys, Photo Sapiens, sai ensi-iltansa Lahden Kaupunginteatterilla 12.4.2017. Photo Sapiens on kollaasinomainen kantaesitys, joka tutkii ja kommentoi aikamme ihmisen toimintaa ja mielentilaa musiikkiteatterin keinoin.

Esitys sai loistavan vastaanoton lehdistöltä ja yleisöltä, minkä johdosta se sai jatkoa Lahden Kaupunginteatterilla syksyllä 2017. Arvioita esityksestä voi lukea täältä: https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/palaute/lehdiston-arvioita/photo-sapiens

Vierailu Varkauden teatterissa on ryhmän ensikosketus alueen teatterikenttään. Lahden ja Varkauden lisäksi NYT on esiintynyt Kouvolassa, Helsingissä ja Mikkelissä, sekä tulee esiintymään helmikuussa Lappeenrannassa.

Jätä kommentti