Bluesia Pieksämäen Poleenissa

Spread the love

Kalifornian Santa Barbarassa syntynyt Mitch Kashmar (USA) konsertoi Pieksämäellä Kulttuurikeskus Poleenissa keskiviikkona 21.2. klo 19. Kashmar on tehnyt jo lähes neljän vuosikymmenen mittaisen uran huuliharpistina ja laulajana. Hän on luonut oman West Coast -tyylisen soittonsa ottamalla vaikutteita niin Chicagon kuin Mississippinkin bluesartisteilta.

Jo 1980-luvulla Kashmar kiersi silloisen The Pontiax -yhtyeensä kanssa aluksi Kaliforniaa, ja sittemmin onnistuneiden levytysten myötä ympäri Yhdysvaltoja, Eurooppaa ja Oseaniaa. Kashmarin yhtye työskenteli omien esiintymistensä lomassa myös useiden bluesjättiläisten, kuten Albert Collinsin ja Kim Wilsonin säestysyhtyeenä.

Mitch Kashmar tunnetaan monipuolisena artistina, jonka ohjelmisto sisältää niin perinteistä sähköistä Chicago-bluesia, Louisianan swamprockia kuin jazzvaikutteista West Coast Bluesia. Kashmar on levyttänyt uransa aikana ahkerasti, ja erityisesti vuoden 2006 levytys “Nickels & Dimes” nosti hänen uransa uudelle tasolle. Levy sai erinomaisen vastaanoton ja seuraavana vuonna Kashmar oli myös ensimmäistä kertaa ehdolla Blues Music Awardin saajaksi.

Soolouransa ohella Kashmar vaikutti vuosina 2006-2011 myös kulttimaineeseen jo 1970-luvulla nousseessa War-funkrockyhtyeessä, jonka kanssa Kashmar esiintyi muun muassa Lontoon Royal Albert Hallissa ainutkertaisessa reunion-konsertissa, jossa Warin mukana oli yhtyeen alkuperäinen laulusolisti, aikoinaan The Animalsista tunnetuksi tullut Eric Burdon.

Suomen-kiertueella Mitch Kashmar työskentelee yhdessä Tomi Leino Trion kanssa. Leino kumppaneineen on säestänyt Kashmaria myös hänen aiemmilla kiertueillaan Euroopassa.

(Klikkaa kuva suuremmaksi.)

Kokoonpano:

Mitch Kashmar – laulu, huuliharppu 
Tomi Leino – kitara
Jaska Prepula – basso 
Mikko Peltola – rummut

Jätä kommentti