Hannu Kiminkiselle TUL:n malja

Spread the love

Jyväskylästä ja sittemmin Varkaudesta käsin vaikuttanut urheilujärjestöaktiivi Hannu Kiminkinen sai perjantaina vastaanottaa arvostetun TUL:n Maljan tunnustuksena mittavista ansioistaan seura-, piiri- ja aluetoiminnassa.

Saarijärvellä vuonna 1951 syntyneen Kiminkisen vaikuttava ura TUL:n seuratoiminnassa käynnistyi jo alle kymmenvuotiaana Kivistön työväentalolla Jyväskylän Nousun painipoikien porukassa.

Kiminkinen saavutti mitalisijoja TUL:n juniorimestaruuskilpailuissa Jyväskylän Työväen Painiseuran riveissä. Sittemmin Jyvässeudun Paini-Ässien nimellä toimineessa seurassa Kiminkinen on toiminut monissa tehtävissä mm. poikapainin ohjaajana, sihteerinä, toiminnanjohtajana ja tälläkin hetkellä seuran puheenjohtajana.

– Sain painiseurassa oikein hyvää kasvatusta. Painiohjaajani Kauko Jaatinen vastuutti ja kasvatti jo nuorena järjestelemään toimintoja. Jo 13-14 -vuotiaana olin seuran nuorisojaoston kirstunvartija. Kun onnistuu, tulee halu ja hinku kehitellä aina vuan uusia juttuja, kommentoi savolaistunut Kiminkinen innostustaan yhä uusiin haasteisiin.

Seurayhteistyön rakentaja

Varkauteen muuton myötä Kiminkisen seuratyö ja muu vaikuttaminen ovat jatkuneet useissa eri seuroissa ja muissa järjestöissä, kaikkein voimallisimmin yleisseura Tarmossa.

Varkaudessa Kiminkinen on ansioitunut erityisesti paikallisten urheiluseurojen yhteistyön rakentamisessa sekä erilaisten työllistämishankkeiden puuhamiehenä. Edelleenkin Kiminkinen toimii Varkauden Urheiluseurat ry:n päätoimisena puheenjohtajana.

TUL:n Savon piirin toiminnanjohtajan tehtävääkin hoitanut Kiminkinen toimi pitkään TUL:n painin lajipäällikkönä.  Myös Suomen Painiliitossa Kiminkisellä on ollut sekä alueellisia että valtakunnallisia luottamustehtäviä. Kansainvälisessä Työväen Urheiluliitossa CSIT:ssä hän toimi vuosien ajan painikomission presidenttinä.

Kiminkisen tavoin Jyväskylän Nousun riveissä urheiluharrastuksensa aloittanut TUL:n nykyinen puheenjohtaja Kimmo Suomi muistaa Kiminkisen olleen jo poikasena johtohahmo, jonka perässä muut menivät.

– Hannusta kehittyi mestaripainija ja seuratoimitsija jo 14-vuotiaana.  Metallimies Hannu on esimerkki siitä, kuinka myös käytäntö voi pätevöittää kaikkiin tehtäviin TUL:ssa. TUL:n Malja annetaan ansioista seura-, piiri ja aluetoiminnassa. Palkinto on yksi arvostetuimmista TUL-tunnuksista ja nyt se menee oikeaan osoitteeseen. Hannu on nykyisen TUL:n aluetoiminnan isä, Suomi toteaa.

TUL edelleen tarpeen

Kiminkisen tämänhetkinenkin luottamuspestien lista on miehen itsensäkin mielestä vähän mieletön: TUL Järvi-Suomi ry:n puheenjohtaja, TUL:n Savon piirin hallituksen jäsen, TUL:n Keski-Suomen piirin hallituksen jäsen, Pohjois-Savon Liikunta ry:n varapuheenjohtaja, Keski-Suomen Liikunta ry:n hallituksen jäsen, Itä-Suomen liikuntaneuvoston jäsen, Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n hallituksen jäsen ja Jyvässeudun Paini-Ässät ry:n puheenjohtaja.

Työväen Urheiluliittoa, sen piirejä ja alueita tarvitaan Kiminkisen mielestä jatkossakin seurojen palveluun, perustason seurakoulutuksen organisointiin ja matalankynnyksen liikuntatoimien järjestämiseen.

– Läheskään kaikki seurat eivät tallustele lajiliittojen liekassa. Kansalaistoimintaan pohjautuvassa talkootyövetoisessa seuratoiminnassa tarvitaan edelleen toimijoita. Rohkeasti vaan mukaan.

Hannu Kiminkinen vastaanotti TUL:n maljan perjantaina Helsingissä TUL:n päivän vastaanotolla. Palkinnon saa vuosittain TUL:n jäsen, joka pitkäaikaisella ja esimerkillisellä toiminnallaan seura- ja piiritasolla on edistänyt TUL:n periaatteiden ja tavoitteiden toteutumista.

Jätä kommentti