Yleisöopastus Joel Lehtonen ja taiteilijaystävät -näyttelyyn

Spread the love

Viimeinen yleisöopastus Joel Lehtonen ja taiteilijaystävät -näyttelyyn on torstaina 1.2.2018 klo 17.00 Varkauden museoissa, Wredenkatu 5 A.
Kirjailija ja toimittaja Joel Lehtosen ystäviin kuului 1910-luvulta alkaen joukko kuvataiteilijoita. Juhlanäyttelyn keskeinen teema on maisema taiteilijaystävien kuvaamana ja maisema Lehtosen teksteissä.

Lehtosen lähipiiriin kuului lähinnä ns. Marraskuun ryhmään lukeutuvia taiteilijoita. Helsingissä kokoontumispaikkana oli Brondinin kahvila, Pariisissa La Rotonde. Kohtaaminen suomentaja, taiteenkeräilijä Rakel Kansanen-Toivolan ja hänen diplomaattipuolisonsa Urho Toivolan kanssa tapahtui Pariisissa keväällä 1920. Samassa seurassa kirjailijan lisäksi olivat myös ”4-markka” ja ”Vorssi”, Lehtosen läheiset taiteilijaystävät Eero Nelimarkka ja Anton Lindforss.

Taiteilijain omakuvien rinnalla näyttelyssä on runsaasti heidän kirjailijasta tekemiään muotokuvia. Näyttely on avoinna 11.2.2018 saakka.

Jätä kommentti