Leppävirran Vuoden voimateko -palkinto Leppärenkaalle

Spread the love

Leppävirta valittiin mukaan valtakunnalliseen Voimaa vanhuuteen  terveysliikuntaohjelmaan keväällä 2016.  Ohjelmassa tuetaan iäkkäiden itsenäistä asumista kotona liikuntaneuvonnalla, voima- ja tasapainoharjoittelulla sekä ulkoilulla.

Voimaa vanhuuteen -ohjelma edistää kotona asuvien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten (75+) yhdenvertaisia liikkumismahdollisuuksia, itsenäistä suoriutumista ja osallistumista ottamalla käyttöön hyviä toimintatapoja liikuntaneuvonnasta, ryhmäliikunnasta ja ulkoilusta.

Ikäinstituutti kannustaa kuntia nimeämään vuosittain toimijan, joka on erityisesti vienyt eteenpäin Voimaa Vanhuuteen -hankkeen tavoitteita. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta nimesi Vuoden Voimateko -palkittavan 18.1. kokouksessaan. Palkinto julkistettiin palkitsemistilaisuudessa perjantaina 26.1.2018.

Palkinto myönnettiin Leppärengas ry:lle erityisesti heidän järjestämistään Voimaa vanhuuteen-kyläjumpista.

Kyläjumppatoiminta alkoi syksyllä 2016 Leppärenkaan toimistolla kirkonkylällä. Ensimmäisen syyskauden jälkeen toimintaa laajennettiin muillekin kylille: jumppailtu on Näädänmaassa, Puponmäessä, Konnuslahdessa, Paukarlahdessa ja Mustinmäellä. Kirkonkylän toimistolla jumpataan joka maanantai klo 9- 10 Iivanaisen Nellin ohjauksessa. Pitäjillä järjestetään jumppahetkiä Näädänmaan rukoushuoneella ja Puponmäen entisellä koululla vuoroviikoin  keskiviikkona klo 10, Konnuslahden koululla joka toinen tiistai klo 14 ja  Mustinmäen kylätalolla klo 14 sekä Paukarlahdessa joka toinen perjantai klo 10. Ajat saattavat joskus vaihdella, mutta jumpista ilmoitetaan Soisalon Seudun tapahtumapalstalla.

Jätä kommentti