Koululaisten maksuttomat harrastekerhot käynnistyvät

Spread the love

Varkauden ja Kuvansin alakoululaisilla on tilaisuus päästä harrastamaan erilaisia kulttuuriharrastuksia täysin maksutta. Lastenkulttuurikeskus Verso järjestää jokaisella Varkauden alakoululla sekä Kuvansissa kevään 2018 aikana kaksi tai useampia erilaisia harrastekerhoja. Kerhotarjonnasta löytyy parkouria, sarjakuvaa, kädentaitoja, kuvataidetta, elokuvaa/animaatiota, digitaidetta, keramiikkaa ja showtanssia.

Käsillä tekemisestä pitäville on runsas kerhotarjonta. Keramiikkakerhoissa tehdään savesta esineitä jotka poltetaan ja lasitetaan. Ensimmäisellä kerralla lapset saavat tehdä itselleen persoonalliset mukit, muut työt suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa.  Kädentaitokerhoissa valmistetaan uniikkeja muistikirjoja, – vihkoja ja rasioita. Taideseikkailukerhossa tehdään töitä erilaisin kuvataiteen menetelmin. Sarjakuvakerhoissa piirretään mangaa ja harjoitellaan digipiirtämistä. Kerhoissa ei peritä minkäänlaista materiaalimaksua ja valmistetut työt saa itselleen kotiinvietäväksi.

Digitaalisesta työskentelystä kiinnostuneille sopii elokuva-/animaatiokerho, jossa opetellaan erilaisten videoiden editointiin ja animaatioiden valmistamiseen tarkoitettujen sovellusten käyttöä. Digitaidekerhossa tutustutaan edellä mainittujen lisäksi digipiirtämisen ihmeelliseen maailmaan. Vauhdikkaampien lajien ystäville on tarjolla parkouria ja showtanssia.

Kaikkien kerhojen ohjaajat ovat oman alansa ammattilaisia. Ohjaajina toimivat Verson, Soisalo-tanssiopiston ja -kuvataidekoulun sekä Kuopion Parkourakatemian ohjaajat.  Kerhoihin osallistuminen ei vaadi minkäänlaista aiempaa harrastuspohjaa vaan kaikki 3 – 6-luokkalaiset ovat tervetulleita maksuttomiin kerhoihin. Lapset voivat osallistua oman koulunsa lisäksi myös muiden koulujen kerhotoimintaan.

Lastenkulttuurikeskus Verson KaiKuVa – kaikille kulttuuria vapaa aikaan -hankkeen kerhot alkavat viikoilla 4 ja 5.  Kerhot kokoontuvat yleensä 5 kertaa, mutta muutamalla koululla on myös pidempiä kerhokokonaisuuksia. Ensimmäiset kerhot ovat ennen hiihtolomaa ja toiset kerhot loman jälkeen viikolta 11 alkaen. Toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Ilmoittautuminen kerhoihin on käynnissä, lisätietoja kerhoista löytyy Verson nettisivuilta www.versoverkko.fi ->Kaikuva kerhot

Kevään kerhotarjontaan voi tutustua tästä linkistä:
http://www.versoverkko.fi/default.asp?siteid=Suomi&id=kaikuva_ajat

Ilmoittautuminen kerhoihin tapahtuu sähköisesti oheisesta linkistä:
https://www.opistopalvelut.fi/soisalo-opisto/search.php?l=fi&search=kaikuva

Jätä kommentti