Kevään Hopeatähti-sarja käynnistyy kotimaisella lottokomedialla

Spread the love

Elokuvateatteri Maximin suositun Hopeatähti-sarjan kevätkausi alkaa keskiviikkona 24. tammikuuta. Hopeatähti-sarja on suunnattu ikäihmisille, mutta näytökseen ovat tervetulleita kaikki muutkin elokuvien ystävät. Näytökset alustetaan lyhyesti ennen elokuvan alkua. Varkauden Hopeatähti-sarjan alustajana toimii Tapio Tuomainen.

Kevätkausi alkaa Lenka Hellstedtin ohjaamalla kotimaisella draamakomedialla Kaikki oikein. Elokuvassa Elsa Saision ja Antti Luusuaniemen näyttelemä pariskunta voittaa lotossa 15 miljoonaa euroa, ja elämällä on kaikki mahdollisuudet muuttua. Elokuva perustuu Anna-Leena Härkösen suosittuun samannimiseen romaaniin.

Toisena sarjan elokuvana nähdään vaikuttava draama Synkin hetki. Historiallisiin tapahtumiin pohjautuva elokuva kertoo voimakkaan tarinan Winston Churchillin pääministeriuran alkuhetkiltä. Churchill joutuu tekemään yhden elämänsä mullistavimmista ja ratkaisevimmista päätöksistä: solmiako rauha natsi-Saksan kanssa vai taistellako kansakunnan ihanteiden, vapauden ja itsenäisyyden puolesta? Joe Wrightin ohjaaman elokuvan Churchillina nähdään roolistaan Golden Globen saanut Gary Oldman.

He jäivät on joensuulaisen Tommi Raution poeettinen dokumenttielokuva talvisodasta lapsenlapsen näkökulmasta. Elokuvassa tuodaan esille naisen asema kotirintamalla ja toisaalta sivutaan vähän historiassa puhuttua Keljan taistelua, yhtä talvisodan ratkaisutaisteluista. Elokuvan fiktiivisessä osassa kerrotaan inhimillinen tarina sotilaan ja hänen vaimonsa kohtalosta talvisodan jaloissa perustuen autenttiseen kirjeenvaihtoon. Dokumentaarisessa osassa kaksi Keljan taistelussa sotineen sotilaan lastenlasta selvittävät isoisänsä kohtaloa.

Suomen hauskin mies on mustan huumorin sävyttämä elokuva elämänhalusta ja naurun voimasta. Siinä jo kerran kuolemaan tuomitut vangit valmistavat näytelmän vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi. Vankeina olevien teatterilaisten on nauratettava yleisöään, jotta heidän tuomiotansa ei panna täytäntöön. Teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka, jota elokuvassa esittää Martti Suosalo. Muissa rooleissa Heikki Kujanpään ohjaamassa elokuvassa ovat mm. Leena Pöysti, Jani Volanen ja Paavo Kinnunen.

Kevään Hopeatähti-sarjan päätöselokuvana nähdään Garth Davisin ohjaama Maria Magdaleena, joka on autenttinen ja humaani kuvaus yhdestä historian salaperäisimmistä ja väärinymmärretyimmistä hengellisestä hahmosta. Raamatullinen elämäkertaelokuva kertoo tarinan Mariasta, nuoresta naisesta, joka etsii uutta tapaa elää. Oman aikansa ahdasmielisiä arvoja uhmaten Maria jättää perheensä ja liittyy uuteen liikkeeseen, jota johtaa karismaattinen Jeesus Nasaretilainen. Elokuvan päärooleissa ovat Rooney Mara ja Joaquin Phoenix.

Hopeatähti-sarjan näytökset alkavat keskiviikkoisin klo 13.00. Muutokset ovat mahdollisia.

Kevään 2018 Hopeatähti-sarja:

24.1.                   Lenka Hellstedt: KAIKKI OIKEIN

7.2.                     Joe Wright: SYNKIN HETKI

21.2.                   Tommi Rautio: HE JÄIVÄT

21.3.                   Heikki Kujanpää: SUOMEN HAUSKIN MIES

4.4.                     Garth Davis: MARIA MAGDALEENA

Jätä kommentti