Tulossa mielenkiintoinen Marian sydän -näytelmä

Spread the love

Marian sydän on uusi, koskettava, mukaansatempaava ja humoristinenkin musiikillinen näytelmä, joka piirtää kuvaa persoonallisen monisärmäisestä, voimakastahtoisesta savolaisesta naisesta ja kirjailijasta Maria Jotunista. Varkaudessa näytelmä nähdään yhden ainoan kerran, lauantaina 20.1. klo 15.00 Tehtaan koulun juhlasalissa (Savontie 4). Näytelmän kesto on noin 2 h 30 min.

Näytelmä vie katsojan itsenäistyvän Suomen kuohuviin alkuvuosiin ja piirtää hersyvää ajankuvaa
1900-luvun alun suomalaisista taiteilijoista. Näytelmä on oheistapahtuma Varkaudessa museoilla esillä olevaan Joel Lehtonen ja taiteilijaystävät -näyttelyyn.

Näytelmän ohjaus on Helena Kallion. 
Marian sydämessä näyttelevät TV:stäkin tutut Kirsti Valve, Teijo Eloranta sekä näyttelijä-muusikko Antti Korhonen, joka vastaa myös näytelmän musiikkidramaturgiasta. Korhonen on säveltänyt näytelmän musiikin rakastettuihin Eino Leinon, Joel Lehtosen ja Aleksis Kiven runoihin. Tyylillisesti sävellykset hakevat vaikutteita kansanlauluista ja romantiikan perinteestä. Näyttelijät heittäytyvät rooleihinsa vaihtaen tyyliä nauruhermoja kutkuttavasta Suomi-filmin tunnelmasta aina herkkään kamaridraamaan asti.

Maria Jotuni herättää aikalaisissaan suuria tunteita ihailusta moraaliseen paheksuntaan. Näytelmän ytimessä nähdään myös Jotunin taiteeseen ja elämään vahvasti vaikuttaneet kaksi miestä: aviopuoliso, uuttera tutkija, professori Viljo Tarkiainen ja nuoruuden rakastettu, kirjailija Joel Lehtonen. Näytelmä vie katsojan itsenäistyvän Suomen kuohuviin alkuvuosiin ja piirtää hersyvää ajankuvaa 1900-luvun alun suomalaisista taiteilijoista.

Marian sydämen keskiössä nähdään nainen, joka ei jää elämänsä miesten varjoon. Juuri itsenäistyneen Suomen kiihkeässä ilmapiirissä Maria Jotuni joutuu tekemään suuria valintoja järjen ja rakkauden välillä.

Ennakkoliput ovat myynnissä Varkauden museoilla (Wredenkatu 5A) museoiden avoinnaoloaikaan. Lippuja voi ostaa myös ovelta tuntia ennen esitystä.

Jätä kommentti