Kulttuurikeskus Poleenin kevät 2018

Spread the love

Poleenin kevään tapahtumatarjonta on jälleen runsasta ja jokaiselle löytyy jotakin. Helmikuussa esiintyy Vesterinen yhtyeineen, ystävänpäiväkonsertissa soittaa Anssi Tikanmäki, esittäen samalla maisemakuvia Suomesta. Konsertti, Muistojen sävelet – Tähtien ilta, tuo tullessaan upeat laulutähdet Jaakko Ryhäsen, Ville Salosen ja Angelika Klasin.

Bluesin ystäville on luvassa rapakon takaa tulevan huuliharpistin ja laulajan Mitch Kashmarin konsertti. Tangon taikaa kuullaan Siks´oon mä suruinen – suomalaisen tangon tarina maaliskuun lopulla. Ympäri maailmaa kiertävä soitinyhtye Steve´n´Seagulls säntää kevätlaitumille bluegrassin ja polkan voimin.

Paikallista musisointia on niin Pieksämäen Pelimanneilta, FM2000 ja RedEleven:ltä kuin Pieksämäen Mieslaulajiltakin. Perinnettä jatkaa myös Kenttäharmaan kevätkonsertti toukokuun alussa. Soisalo-musiikkiopiston oppilaat esiintyvät useammassa oppilaskonsertissa kevään aikana.

Flamencosauna on hieman toisenlaista flamencoa kuin míhin on totuttu, nyt mennään suomalaisuuden ytimeen – saunaan! Abba tulee taas – oletko valmis? Suomen Musiikkiteatteri tuo live-orkesterin ja upean nelikon laulamaan ja tanssimaan, Golden Abba Show:llaan.

Yleisöluennot ovat saaneet vankkumattoman jalansijan kuulijoiden keskuudessa.  Kevään aiheina on meitä kaikkia koskettavia teemoja, tekoälyn tuomia muutoksia, kalmistoja Pieksämäellä, sotavankileirejä Naarajärvellä, sekä uusinta tietoa hometutkimuksista. Kirjailija Anna Kortelainen luennoi kuvin ja sanoin, kuvataiteen aiheuttamasta sekavuustilasta (Stendhalin syndrooma), naistenpäivän tapahtumassa.

Teatteripuolella vierailee Pieksämäen teatteri, kolmella – Ikityttö muistelee esityksillä – tammikuun lopussa. Avomielinen Anneli riemastuttaa musiikkikomedialla naisen elämän ihanuudesta. Marian sydän on kostettava ja humoristinen kuvaus kirjailija Maria Jotunista. Kumma Peruna hauskuttaa vapun aattona hillittömällä musiikillisella ilottelulla, mukana Riku Nieminen, Sara Puljula ja Iiro Rantala.

Aivan uusi, ensimmäistä kertaa toteutuva, LAVA-teatteritapahtuma, kokoaa yhteen ammattilaiset ja harrastajat maaliskuisena viikonloppuna. Teatteriesitysten lisäksi on luvassa seminaari ja iltaklubi.

Poleenin teatterin omana tuotantona on musiikkinäytelmä Edith Piafista, joka oli aikanaan maailman kuuluisimpia laulaja ja jonka oikeasta elämästä ei draamaa puuttunut. Ruskateatterin Huovisia! nähdään kolmen esityksen voimin huhtikuussa.

Näyttelytoiminnassa mennään kotikutoisesti koko kevät tammikuun Matti Kurkelan näyttelyn jälkeen. Päivähoidon lasten, Seutuopiston ikoninäyttelyn, Länsirinteen toimintakeskuksen, Pieksämäen kuvataidekoulun, Seutuopiston kuvataidekurssilaisten ja Hiekanpään koulun taidenäyttelyt täyttävät kevään ennen Poleenin kesänäyttelyä Between realities, jossa Jonna Johansson ja Juan Kasari tuovat kesänäyttelyyn maalauksia ja valokuvia.

Lapsia hemmotellaan lastenkonserttien, diskojen, Tee ite!-tapahtuman ja Mörköoopperan voimin, myös lasten yhteislaulut ja satutuokiot jatkuvat pitkin kevättä. Itse Ti-Ti Nalle täyttää 30 vuotta ja juhlii synttäreitä myös Poleenissa.

Lisää tietoa ja tapahtumia: www.poleeni.fi

Jätä kommentti