Talvipäivänseisaus-juhlavuosi Taipaleen kanavalla

Spread the love

Taipaleen kanavamuseon piha-alueelle avautuu vuoden lyhimpänä päivänä, torstaina 21.12.2017, perinteinen koko perheen yhteinen kävelytapahtuma, jonka tarkoituksena on tarjota kansalle kulttuurielämyksiä, jotka rauhoittavat ja hiljentävät joulun alla. Tänä vuonna Talvipäivänseisaus -kävelytapahtuma järjestetään 20.kerran, jonka teemana on Suomi 100 -vuotisjuhlavuoden sekä Talvipäivänseisaus -kävelytapahtuman kunniaksi: 100+20 -juhlavuosi. Tapahtuman kesto on klo 16-23 välisen ajan.

Tapahtuma on suunnattu varkautelaisille ja lähikuntien asukkaille sekä joulunviettoon saapuville ulkopaikkakuntalaisille. Kulttuurinen tarjonta on illan aikana runsas. Yleisöä rauhoitetaan tunnelmaan tuliveistoksin ja sään salliessa myös lumi- ja jääveistoksien voimin. Lisäksi tapahtumasta löytyy mystinen taikametsä ja valoteos, mikä ulottuu vanhalta kanavalta niemenkärkeen asti! Valoteos nähtävillä jo tapahtumaa edeltävänä iltana.

Uutuutena ovat pimeässä hohtavat uv-teokset, mm. aiheella kansalliset luontotunnukset ja eläimet. Kanavamuseon yläkertaan pystytetään näyttely Talvipäivänseisaus -tapahtuman historiasta kuvin, tekstein ja videoin. Illan aikana kuullaan hiljaisuuden keskellä myös musiikkia ja äänimaisemia. 

Tänä vuonna tapahtumassa innostetaan kansalaisia yhteisöteoksien tuottamiseen lumipiirtämisen ja muistoista rakentuvan jääportin muodossa. Lumipiirtäminen toteutetaan tapahtumaviikolla sekä tapahtuman aikana sarjakuvaruutuihin piirtäen käsillä, kepillä tai jaloilla talsien! Jokainen kävijä pääsee myös osallistumaan illan aikana kohoavan jääportin rakentamiseen tuomalla mukanaan oman rakennuspalikkansa. Kotona voi jäädyttää vedellä täytetyn maitopurkin, jonka sisällä on postikorttiin kirjoitettu muisto tai esine. Seinämän rakennus aloitetaan muutamaa päivää ennen tapahtumaa ja lopulliseen komeuteensa se saadaan tapahtuman aikana.

Tapahtuman aikana Taipaleen museo ja kahvio ovat auki. Tarjolla on jouluherkkuja, joten yleisön on hyvä varata taskuun kolikoita. Autopaikkoja on rajoitetusti tapahtuman läheisyydessä liikuntarajoitteisille. Aikataulutettu lyhtykulkue kannustaa kansalaisia kävelemään Kahden Ruusun pihasta Taipaleen kanavalle. Tapahtumaan on vapaa pääsy, tapahtumaan tullessasi muistathan varustautua heijastimin ja otsalampuin.

Vuosi vuodelta tapahtuma on muotoutunut eri yhteistyötahojen toimesta nykyiseen muotoonsa. Tapahtuma rakentuu talkoovoimin yksityishenkilöistä, jolla mahdollistetaan yhdenvertainen osallistuminen kaikille vapaaehtoisille. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua nyt ottamalla yhteyttä Maiju Vaalimaahan.

Tapahtuman toteuttavat yksityishenkilöt talkoovoimin yhteistyössä: Varkauden kaupunki, Varkauden nuorisopalvelut, Varkauden museot, Varkauden nuortenpaja, Harjurannan nuorisoteatteri, Varkauden kuvataideyhdistys, Kisapuiston ruokapalvelu, Ravintola Kaks Ruusua, Soisalo-opisto ja Lumihukat.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy facebookista: Talvipäivänseisaus 20v. Varkaus
https://www.facebook.com/events/373150066459815

Jätä kommentti