Kinkkutempun ennätysjahti käyntiin keskiviikkona – paistinrasvojen keräyspisteet myös Varkaudessa

Spread the love

Keskiviikkona 20. joulukuuta käynnistyvä joulukinkkujen paistinrasvojen keräys toteutetaan nyt entistä laajemmin koko maassa, mm. kaikissa Suomen K-Citymarketeissa. Lahjoitetuista kinkkurasvoista tehdään liikenteen päästöjä vähentävää uusiutuvaa dieseliä, jonka tuotoilla tuetaan vähävaraisten lapsiperheiden joulua.

Suomalaiset syövät joka joulu noin 7 miljoonaa kiloa kinkkua, jonka paistamisen yhteydessä kotitalouksiin syntyy valtaisa määrä rasvajätettä. Putkiston tukkeutumisen välttämiseksi paistinrasvoja ei missään nimessä saa kaataa viemäriin, vaan ne kannattaa toimittaa hyödynnettäväksi asianmukaisella tavalla.

Paistinrasvojen lahjoittamisesta on tehty suomalaisille entistä helpompaa. Keräyspisteitä on eri puolilla maata 150, muun muassa jokaisen K-Citymarketin, mutta myös kymmenien pienempien Kruokakauppojen ja Neste K ja Nesteen -liikenneasemien sekä 27 kunnan jäteyhtiöiden keräyspisteen yhteydessä. Keräys alkaa keskiviikkona 20. joulukuuta ja kestää 4. päivä tammikuuta saakka.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty keräys tuotti 12 000 litraa paistinrasvaa 40 000 kotitaloudesta. Tänä vuonna tavoitteena on saada rasvat talteen jopa 100 000 kodista. Uusiutuvaksi dieseliksi muutettuna sillä määrällä ajaisi maapallon ympäri kymmeneen kertaan huomattavasti pienemmillä kasvihuonekaasupäästöillä.

Kinkkutemppu tekee hyvää myös muuten, sillä sen tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen vähävaraisia perheitä tukevan Hope ry:n kautta. Kinkkutemppu toteutetaan 14 toimijan yhteistyönä ja se on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ja kansainvälisesti palkittu kiertotalouskampanja. Tarkemmat tiedot keräyksen päivämääristä, keräyspisteistä ja kampanjasta löydät osoitteesta www.kinkkutemppu.fi.

Ohjeet keräykseen:

  • Paista kinkku
  • Kaada paistinrasva tyhjään ja huuhdeltuun maitopurkkiin
  • Palauta jäähtynyt rasva purkissa Kinkkutemppukeräysastiaan 20.12.2017- 4.1.2018
  • Astiat löytyvät osoitteista KCitymarket, Varkaus, K-Market Atolantie 7 ja Kierrätyskeskus Ekotori (Käsityökatu 42-44)

Jätä kommentti