Vuoden lyhyin päivä omistetaan lyhytelokuvalle

Spread the love

Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä valaisee vuoden pimeintä aikaa. Lastenkulttuurikeskus Verso yhteistyökumppaneineen kutsuu kaikki elokuvien ystävät maksuttomiin elokuvanäytöksiin eri puolille Savoa. Varsinaisena lyhytelokuvapäivänä, talvipäivänseisauksena torstaina 21.12. lyhytelokuvia tarjoillaan Pieksämäellä Poleenissa, Heinäveden monitoimitalon nuorisotilassa ja Leppävirran kunnantalolla. Varaslähdöt lyhytelokuvapäivään otetaan Rantasalmen Wirtaamossa jo sunnuntaina 17.12. ja Varkauden kirjaston Mediakeitaalla tiistaina 19.12.

Ohjelmisto ja aikataulut vaihtelevat kunnittain. Verso yhteistyökumppaneineen on valinnut ohjelmistoon AV-Arkin Lasten näytöksen, R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuman parhaat, Tampereen lyhytelokuvajuhlien lyhytdokumenttikoosteen ja kauhukoosteen Väristyksiä, joista tarjolla on yksi tai useampia, paikasta riippuen. Pieksämäen ja Varkauden tapahtumissa on elokuvanäytösten lisäksi lyhytelokuvatyöpajat, joissa yleisö pääsee myös itse tekemään lyhytelokuvia. Kuntakohtaiset tapahtumatiedot löytyvät Facebookista www.facebook.com/LastenkulttuurikeskusVerso ja www.versoverkko.fi -sivuston Tapahtumat-sivuilta.

Nyt viidettä kertaa Suomessa järjestettävä lyhytelokuvapäivä on alkanut Ranskasta, jossa lyhyttä elokuvaa juhlitaan tämän vuoden lyhyimpänä päivänä jo kuudetta kertaa. Tapahtumaa vietetään Suomen ja Ranskan lisäksi myös kymmenissä muissa maissa. Verson ja yhteistyökumppaneiden järjestämiä lyhytelokuvapäivän tapahtumia on aikaisemmin ollut Pieksämäellä kahdesti ja Varkaudessa kerran. Heinävedelle, Leppävirralle ja Rantasalmelle lyhytelokuvapäivä saapuu nyt ensimmäistä kertaa.

Lastenkulttuurikeskus Verson yhteistyökumppaneina lyhytelokuvapäivää tekevät Heinäveden ja Pieksämäen nuorisotoimet, Leppävirran kunnan kulttuuritoimi, Virtaa Rantasalmelle -hanke ja Varkauden kaupunginkirjasto.

Valtakunnallisesti lyhytelokuvapäivää tekevät Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AVEK, AV-Arkki, Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa, Kettupäivät, Tampereen elokuvajuhlat, Turku Animated Film Festival ja Pirkanmaan elokuvakeskus.

Jätä kommentti