Leppävirran ukulelefestivaalille lisää päivätapahtumia

Spread the love

Ukuleleinnostus Suomessa ja maailmalla houkuttelee Leppävirralle musiikin ystäviä. Tammikuun 19-21. päivinä järjestettävästä Tropical Winter Ukulele Fest -viikonlopusta on tulossa erittäin vilkas. Festivaali lisää iltakonserttien ja työpajojen oheen myös päivätapahtumia.

Lauantaina vietetään lastenpäivää, jolloin perheen pienimmät pääsevät samalla rannekkeella  konserttiin, herkuttelemaan ja Allaspilleisiin. Iltapäivällä Leppävirralta Liverpooliin -konsertissa esiintyy uusi paikallisen ukuleleorkesteri sekä liverpoolilainen Danielle ja Liam -duo. Danielle Perkins toimii myös festivaalin juontajana, Liam Capper-Starr palkittiin viime vuoden parhaana tulokkaana Englannin ukulelemarkkinoilla.

Sunnuntain kirkkokonsertissa ukulele palaa juurilleen pikkukitarana eteläeurooppalaisen barokkimusiikin pariin. Jarmo Julkusen (ukulele) kanssa musisoivat barokkispesialistit Matias Häkkinen (cembalo) sekä Sini Vahervuo (nokkahuilu).  Englannista saapuva George Bartle liittyy laulusolistina joukkoon. Monelle voi olla yllätys, että pieni ja iloinen soitin on myös täysiverinen konserttisoitin.

Ukulelen suosio tuo paikalle myös Englannista Sussexin yliopiston tutkijan haastattelemaan yleisöä, esiintyjiä ja järjestäjiä. Ainakin kaksi saksalaista radioasemaa on tulossa tekemään ohjelmaa maailman pohjoisimmasta kansainvälisestä ukulelefestivaalista.

Ukulelefestivaalin pääesiintyjiä ovat Andy Eastwood (UK), Opera-lele (UK), Phil Doleman (UK) sekä Remco Houtman-Janssen (BEL). Lisäksi Leppävirralle saapuvat kaikki Suomen suuret harrasteorkesterit Warkauden Ukuleleorkesterin vieraaksi.

Festivaalin järjestävät Hotelli-Ravintola Vesileppis ja Kakmu ry.

Jätä kommentti