Leppävirran uuden koulun nimeksi Leppäkertun koulu

Spread the love

Leppävirran uuden koulun on määrä valmistua syksyllä 2018, jolloin Alapihan ja Tietolan koulujen toiminta siirtyy uusiin tiloihin.

Uuden koulun nimeä etsittiin kaikille avoimella kilpailulla. Erityisen aktiivisia olivat koulujen oppilaat. Sähköinen kysely toteutettiin 1.-15.11.2017. Sähköisen kyselyn lisäksi otettiin vastaan oppilaiden palautelaatikkoon esittämät ehdotukset. Nimiehdotuksia tuli kaikkiaan 36 erilaista vaihtoehtoa.

Esityksiä käsitteli nimiraati, johon kuuluivat koululautakunnan edustajat Kirsi Kosunen ja Auli Piiparinen, koulun henkilökunnan edustajat koulunkäynnin ohjaaja Ulla Ronkainen ja luokanopettaja Janne Itkonen, oppilaskunnan edustajat Sonja Kosunen 2D, Tomi Hyytinen 3A ja Kasperi Soininen 6B, vanhempainyhdistyksen edustaja Mari Airaksinen sekä virkamiesedustajana/valmistelijana Sari Ihalainen.

Aluksi nimiraatilaiset valitsivat ehdotuksista kukin kolme mielestään parasta vaihtoehtoa ja pohtivat niille perustelut. Keskustelun jälkeen jokainen valitsi yhden ehdotuksen. Lopullinen valinta muodostui perustelujen ja pohdintojen jälkeen päätyen yksimieliseen esitykseen. Nimiraadin esitys uuden koulun nimeksi on Leppäkertun koulu ja se hyväksyttiin koululautakunnan kokouksessa 29.11.2017 ja nimi julkaistiin itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2017.

Jätä kommentti