Idealeiri Kauppakadulle Varkaudessa

Spread the love

Kuntakehityksen asiantuntija Kaija Majoinen kiertää parasta aikaa kuntia ja kaupunkeja avaamassa tulevaisuuden kuntien näkökulmia. Varkauden-vierailullaan hän totesi, että Varkauden kaupungilla on kaikki mahdollisuudet onnistua tulevaisuuden haasteissa.

– Varkaudella on tekemisessä nyt hyvä ote, sanoo Majoinen.

Varkauden kaupungin strategiatyössä on päästy vaiheeseen, jossa kaupunkilaiset otetaan mukaan tulevaisuuden suunnitteluun. Kasvot työlle antaa Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari.

Varkaus perustaa Kauppakatu 25:een Idealeirin, jossa tulevaisuuden haasteisiin pureudutaan monesta näkökulmasta ja keinoja kaihtamatta. ”Leiritulia” pidetään yllä 27.11. – 8.12.2017. Eli luvassa on kaksi viikkoa ”täyttä tykitystä” Varkauden kaupungin tulevaisuuden hyväksi.

Leiri on kaikille avoin ja jokaisen itsensä valittavana mihin osallistuu. Ovet ovat avoinna arkisin kello 10-20.
Idealeirin avainsanoja ovat hyvinvointi, osallisuus, kestävä kehitys, avoin hallinto, elinvoima, digitalisaatio ja muutoskyky. Idealeirin tavoitteena on kerätä kahden viikon aikana asukkaiden näkemyksiä kaupungin tulevaisuuden rakentamiseen. Kerätyt ideat saatellaan jatkotyöstöön Varkauden kaupunginvaltuustolle.

Leirillä on erilaisia herätehetkiä entistä parempien ajatusten syttymiseksi. Pyöreän pöydän keskusteluun osallistuu muun muassa kaupungin keskeisiä viranhaltijoita ja työntekijöitä sekä Varkauden kulttuurivaikuttajia.

Kaupunginhallitus pitää kuntalaisille avoimen hallituksen kokouksen leirillä, myös vapaa-aika- ja liikuntalautakunta kokoustavat näyteikkunassa. Kutsuupa kaupunginjohtaja Hannu Tsupari varkautelaiset myös kahvitteluseurakseen.

Resurssiviisaus on leirillä esillä monella tapaa -asiaa energiansäästöstä, kierrätyksestä, hyönteisruokailusta sekä ammattijärjestäjän vinkkejä kaaoksen hallintaan.

– Leirin aikana kaupunkilaisille esitellään myös uusi Varkauden kaupungin ja Flowmedik Oy:n kehittämä kansalaisen budjettityökalu. Se tulee tarpeeseen osallistuvan budjetoinnin menetelmien kehittämiseen ja on oiva väline myös vastuullisessa taloudenpidossa, sanoo Varkauden kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kaisu Tolvanen. Huomionarvoista leirissä on myös se, että kaupunginvaltuutetut on haastettu mukaan työstämään kaupunkistrategiaa asukkaiden kanssa.

Perjantai-illat pyhitetään varkautelaisille nuorille eri teemoin. Idealeirin antia tarjotaan myös koululuokille.
Varsinainen asukkaiden näkemysten keruu tapahtuu monissa työpajoissa. Leirillä on Pop-Up -myymälöitä sekä kahvila.

Leiriennakot pidetään keskiviikkona 22.11., jolloin Kangaslammilla järjestetään asukkaille asukasilta kaupunkistrategian merkeissä.

Osallistu oikeesti! – Idealeiri on alku varkautelaisten uusille osallisuuden menetelmille. Varkauden kaupunki tekee parasta aikaa Kylät ja korttelit –Varkauden kaupungin kansalaistoiminnan ohjelmaa sekä järjestöstrategiaa.

– Osallisuuden kehittäminen on iso prosessi, tämä leiri on vasta alkua, sanoo Varkauden kaupungin osallisuuskoordinaattori Vuokko Jaakkola.

Kaupunkistrategian keskiössä ovat asukkaat ja heidän hyvinvointinsa. Kärjet ovat:
Hyvinvoinnin edistäminen, vetovoimainen ympäristö, vastuullinen talous sekä elinvoima ja työllisyys.

Laaja leiriohjelma on luettavissa betavarkaus.fi -sivustolla 17.11. alkaen.

Jätä kommentti