Lapsen oikeuksien viikolla Varkaudessa tapahtuu

Spread the love

Varkauden kaupunki osallistuu tänä vuonna ainakin kahdella näkyvällä tempauksella Lapsen oikeuksien viikkoon. Valtakunnallista viikkoa vietetään 20.-26.11.2017

Viikko aloitetaan osallistumalla valtakunnalliseen Liputa lapselle -kampanjaan. Varkaudessa liputetaan kaupungintalolla, oikeustalolla, uimahallilla, kirjastolla, liikuntatalolla, Käpykankaan palveluasumisen keskuksessa sekä kouluilla ja päiväkodeilla.

– Lapsen oikeuksien esiin nostaminen ja niistä muistuttaminen on tärkeää, ja erityisen tärkeä päivä on Lastenkulttuurikeskus Verson näkökulmasta, sillä koko toimintamme perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 31. artiklaan, kertoo lastenkulttuurikoordinaattori Terhi Siippainen Lastenkulttuurikeskus Versosta.

Samalla viikolla perjantaina osallistutaan Lapsi mukaan töihin -päivään. Päivään osallistuu kaupunkiorganisaatiosta ainakin työpaja, työllisyyspalvelut, kotihoito, maahanmuuttajatyö ja muita mukaan jo ilmoittautuneita – Varkauden Työterapinen Yhdistys, Nuortenpaja sekä Lastenkulttuurikeskus Verso. Mukaan ehtii vielä ilmoittautumaan! Tietoa mukaan lähtevistä kaupungin yksiköistä ja alueen yrityksistä voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen: viestinta@varkaus.fi

– Nuortenpajalla Lapsi mukaan töihin -päivänä työkoneet lepäävät ja tarjolla on lapsille yhdessä vanhempien kanssa mm. puupalikoiden maalausta eli yhteistä tekemistä ja pientä välipalaa, kertoo päivän suunnitelmista yksilövalmentaja Kaisa Mäntymaa Nuortenpajalta.

– Varkauden kaupungin maahanmuuttajatyössä käydään tutustumassa valmistavassa opetuksessa olevien maahanmuuttajalasten koulupäivään, valottaa puolestaan päivän ohjelmaa kotouttamisohjaaja Katja Koponen.

– Kotona lapset aina kyselevät, että mitä sinä äiti töissä oikein teet, ja nyt he pääsevät mukaan näkemään, missä äiti päivänsä viettää ja mitä tekee, jatkaa Katja.

– Kaupungin kotihoidossa lapset pääsevät vanhempiensa mukana ilahduttamaan mummoja ja pappoja. Samalla tarjoamme luontaisen kohtaamisen lapsille ja ikäihmisille, kertoo kotihoidon esimies Reetta Kettunen.

Jätä kommentti