Ikääntyminen tuo haasteita liikenteeseen

 

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen esittelee kääntölevyä, joka on mainio apuväline esimerkiksi ikäautoilijalle autonistuimeen. (Klikkaa kuvaa suuremmaksi.)

Ikäihmisten määrä kasvaa voimakkaasti ja entistä suurempi osa ikäihmisistä omistaa ajokortin sekä auton. Viime vuoden päättyessä Suomessa oli yhteensä 404 689 yli 70-vuotiasta henkilöä, jolla oli voimassa oleva ajokortti. Kymmenen vuotta aiemmin luku oli reilut 220 000. Ikääntyminen tuo varsinaisen ajoterveyden heikentymisen lisäksi myös muita käytännön ongelmia autoiluun. Mitä ratkaisuja löytyy haasteiden voittamiseksi – äänihaastattelussa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen.

Oheisen linkin kautta on nähtävillä video ”Millainen auto ikäautoilijalle”

https://www.youtube.com/watch?v=rXJZu2k3V9Y

Jätä kommentti