Koulumatkojen turvallisuus innosti – tieliikenteen turvallisuustoiminnan hankeavustukset myönnetty

Spread the love

Valtionavun myöntäminen alueelliseen liikenneturvallisuustyöhön on uusi avustusmuoto, jolla tuetaan kuntien, kuntayhtymien ja voittoa tavoittelemattomien yhteisöiden liikenneturvallisuustyötä. Tänä vuonna avustusta myönnettiin 13 hankkeelle yhteensä 200 000 euron arvosta.

– On hienoa, että voimme tukea kuntien ja muiden toimijoiden arvokasta työtä liikenneturvallisuuden hyväksi. Tämän vuoden erityisteemoja olivat koulumatkat sekä poikkihallinnollinen liikenneturvallisuustyö, joista erityisesti koulumatkojen turvallisuus oli innostanut hakijoita, toteaa valtionavustuksia koordinoiva johtava asiantuntija Annu Korhonen.

– Valtionavun myöntäminen alueelliseen liikenneturvallisuustyöhön on ihan uusi muoto tukea kuntien arvokasta liikenneturvallisuustyötä. Tänä vuonna saimme hakemuksia 27 kappaletta yhteensä 875 000 euron arvosta. Määrärahaa oli jaossa yhteensä 200 000 euroa ja seuloimmekin hakemuksien perusteella 13 hanketta, joille myönsimme tänä vuonna avustusta, kertoo Korhonen.

Kaikki avustusta saaneet hankkeet on listattu Trafin sivuilla. Sivuille tullaan kokoamaan tietoja tuloksista niin, että muissakin kunnissa voidaan oppia hankkeiden kokemuksista ja hyötyä niissä laadituista aineistoista.

Trafin tehtäviin on vuoden 2017 alusta kuulunut tieliikenteen turvallisuuden edistämisen valtionavun myöntäminen. Vuoden 2018 haku käynnistyy ensi vuoden alkupuolella.

Jätä kommentti