Satumaratonilla työvälineet vaihtuvat satukirjaan

Spread the love

Valtakunnallista Satupäivää juhlitaan Sadun nimipäivänä keskiviikkona 18. lokakuuta. Lastenkulttuurikeskus Verso järjestää teemapäivän kunniaksi Varkauden kirjastolla kaiken ikäisille satujen ystäville suunnatun Satumaratonin, jossa tarinoidaan tasatunnein klo 10 ja 19 välillä. Tapahtuman tarkoituksena on nostaa lastenkulttuurin ja satujen näkyvyyttä ja arvostusta.
 
Sadunlukijoina kirjastolla vierailevat eri alojen ammattilaiset, jotka vaihtavat Verson kutsusta työvälineensä hetkeksi seikkailujentäyteiseen satukirjaan. Satujen yhteydessä lukijat kertovat työstään sekä omista lapsuuden haaveammateistaan.
 
Satumaratonin ensimmäisenä lukijana tapahtuman avaa sirkustaiteilija Marianne Vaalimaa. Päivän aikana satukirjaan tarttuvat myös poliisi, näyttelijä, nuorisotyönohjaaja, sairaanhoitaja, pankin asiakkuuspäällikkö, kokki, radion toimituspäällikkö sekä museon tutkija.
 
Sadunluvun lomassa Verson satumainen väki tarinoi ja leikittää lapsia tapahtuman ajan. Satupäivän tavoitteena on luoda lapsille ja aikuisille yhteinen elämys keskellä arjen kiireitä ja tarjota kaiken ikäisille mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan. Lasten lisäksi kaiken ikäiset satujen ystävät ovat lämpimästi tervetulleita viettämään aikaa tarinoiden parissa.

Toista kertaa Varkaudessa järjestettävä Satupäivän Satumaraton toteutetaan osana Syys-Vekara -ohjelmistoa ja Verson yhteistyökumppanina on Varkauden kirjasto. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jätä kommentti