Päiviönsaaren perhepäivä – yhdessä tehden

Spread the love

Lauantaina 7.10. lukuisat varkautelaiset toimijat järjestivät ikimuistoisen päivän – Päiviönsaaren perhepäivän. Tapahtumien keskuspaikkoina olivat Varkauden Kotiseutukeskus ja Warkaus-sali – väkeä oli liikkeellä, kuten kuvasarjastamme käy ilmi.

Tänä vuonna syntyneille varkautelaisille vauvoille järjestetty perinnekelkkojen luovutustilanne Kotiseutukeskuksen pihamaalla sai osakseen niin runsaslukuisen joukon, että pihamaan reunusta täyttyi yhteiskuvaa otettaessa. Pohjois-Savon pelastuslaitoksen paloauto ja poliisiauto olivat kiinnostuksen kohteina, kuten myös kanat ja Kaverikoirat. Tarkkuusheittoa, tutustumista kalastusperinnehuoneeseen, ohrapuuroa ja syksynsatoa sekä askartelua käpylehmien ja nappihyrrien valmistamiseksi.

Warkaus-sali oli aamukymmenen jälkeen melkein täysi ja ohjelmaa oli riittoisasti – musiikkia ja tanssia. Poskimaalaukseen oli pitkät jonot ja aamupäivän aikana 63 lapsukaista sai ihan ikioman kasvomaalauksen, halutessaan myös käteen. ”Katusoittajat” soittivat ja puoliltapäivin ilahdutti lastenkonsertissa Orffit-orkesteri. Jälleen monta kokemusta rikkaampana oli kiva lähteä kotiin.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Jätä kommentti