Taiteilijatapaaminen ja Perhesunnuntai museolla

Spread the love

Varkauden taidemuseon nykytaidenäyttely Päivi Allosen ”Roolit”, maalauksia ja veistoksia ja Riitta Huttunen ”Immateriaalisia sommitelmia”, 3D-piirroksia sekä animaatioita, avautuu taiteilijatapaamisella torstaina 14.9.2017 klo 18-20, Wredenkatu 5 A, 78250 Varkaus. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kaksi näyttelyä ja kaksi taiteilijaa, joiden visuaalisena lähtökohtana toimii ympyrän muoto tilassa. Lähestymistavat ovat erilaiset, taiteilijoina vantaalainen kuvataiteilija Päivi Allonen ja kuvanveistäjä Riitta Huttunen Pieksämäeltä.

Kuvataiteilija Päivi Allonen käsittelee näyttelyssään ”Roolit” yksilöiden ryhmäkäyttäytymistä. Kuvanveistäjä Riitta Huttusen ”Immateriaalisia sommitelmia” on taiteilijan ensimmäinen virtuaalinen veistosnäyttely. Näyttelyt ovat avoinna 5.11.2017 saakka.

Perhesunnuntain 17.9.2017 työpajassa luodaan digipiirros, äänimaisema, video tai kuvasarja tablet-tietokoneen avulla.

Työpaja pohjautuu kuvataiteilija Päivi Allosen ”Roolit”-näyttelyyn, jossa käsitellään ryhmäkäyttäytymistä ja kuvanveistäjä Riitta Huttusen ”Immateriaalisia sommitelmia” – virtuaaliseen veistosnäyttelyyn, jossa on 3D-piirroksia ja animaatioita. Työpajassa kuvataan tai kuvitetaan veistoksista ja maalauksista oma näkemys. Pohditaan mitä teoksista tulee mieleen, miltä tuntuu kun katsoo teosta, miltä teos voisi kuulostaa, mitä se sanoisi ja missä teos haluaisi olla?

Perhesunnuntaina on työpajan lisäksi klo 13 myös kuvanveistäjä Riitta Huttunen esittelemässä näyttelyään ja 3D-piirrosten tekoa. Työpajaa ohjaa Lastenkulttuurikeskus Versosta media-assistentti, yhteisöpedagogiharjoittelija (AMK) Maiju Vaalimaa. Työpaja toimii nonstop-periaatteella klo 10-16. Pajaan voi osallistua omalla älylaitteella tai lainata tablettia paikan päältä.

Varkauden museoiden ja Lastenkulttuurikeskus Verson perhesunnuntait ovat koko perheen yhteisiä, toiminnallisia työpajapäiviä. Ne pohjautuvat museoiden näyttelyihin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Jätä kommentti