Maximin syksyn event-sarja alkaa Taikahuilulla

Spread the love

Varkauden elokuvateatteri Maximin odotettu syksyn event-sarja alkaa tiistaina 12.9.  Syksyn sarjassa nähdään tallenteina kolme oopperaa, yksi konsertti ja yksi baletti.

Ensimmäisenä elämyksenä nähdään Wolfgang Amadeus Mozartin Taikahuilu-ooppera. Esitys on tallenne Milanon Teatro alla Scalan näytöksestä. Tarina kertoo Taminon seikkailusta, kun hän Papagenon avustamana lähtee pelastamaan Yön Kuningattaren tytärtä Paminaa. Esitys on laulettu saksaksi ja tekstitetty suomeksi. Rooleissa ovat mm. Martin Summer, Martin Piskorski, Fatma Said, Yasmin Öszkan, Theresa Zisser ja Till Von Orlowsky.

Sarja jatkuu Zürichin oopperan tuotannolla Carmen. Georges Bizet’n säveltämän oopperan keskiössä on tupakkatehtaan tyttö Carmenin ja korpraali Don Josén repivä romanssi, johon sekoittuu myös muita osapuolia. Ranskaksi lauletun ja suomeksi tekstitetyn, maailman suosituimmaksi oopperaksi nimetyn teoksen rooleissa laulavat mm. Jonas Kaufmann, Vesselina Kasarova, Michele Pertusi ja Isabel Rey.

Opera de Paris’n La Cenerentola – Tuhkimo on upea tulkinta yhdestä kaikkien aikojen suosituimmista tarinoista. Tämä versio tunnetusta sadusta on kuitenkin todellisempi kuin satuversionsa: ei puhuvia hiiriä, ei haltijatarkummia, ja hukatusta lasikengästäkin on tehty rannerengas, jonka tyttö jättää tarkoituksella prinssin löydettäväksi. Gioachino Rossinin säveltämän oopperan päärooleissa ovat Juan José de León, Alessio Arduini, Maurizio Muraro, Chiara Skerath, Isabelle Druet ja Teresa Iervolino. Italiaksi lauletussa oopperassa on suomenkielinen tekstitys.

Joulukuuhun laskeudutaan Kolmen tenorin joulukonsertin myötä. Wienissä vuonna 1999 taltioidussa konsertissa laulavat maailman huipputenorit Luciano Pavarotti, José Carreras ja Placido Domingo. Konsertissa kuullaan kaikkein klassisimmat ja rakastetuimmat joulukappaleet, mm. ”Oh Holy Night”, ” Felize Navidad” sekä ”Silent Night”.

Pähkinänsärkijä-baletti kuuluu olennaisena osana monen joulunodotukseen. Se kertoo pienestä Klaara-tytöstä, joka saa lahjaksi pähkinänsärkijänuken taikuri-leluntekijä Drosselmeieriltä. Nukke on todellisuudessa lumottu poika, joka odottaa pelastajaansa, ja Klaara saattaa olla juuri se rohkea tyttönen, joka murtaa taian. Tällä kertaa joulun kestosuosikin tulkitsee Vienna Ballet, tanssijoinaan mm. Liudmila Konovalova, Vladimir Shishov, Emilia Baranowicz, Davide Dato ja Attila Bako. Koreografian Pjotr Tšaikovskin säveltämään balettiin on tehnyt itse Rudolf Nureyev.

MAXIMIN EVENT-SARJA SYKSYLLÄ 2017

12.9. + 14.9. Ooppera: Taikahuilu (Teatro Alla Scala, Milano)
10.10. + 12.10.: Ooppera: Carmen (Zürich Opera)
14.11. + 16.11. Ooppera: La Cenerentola – Tuhkimo (Opera de Paris)
28.11. Konsertti: Kolme tenoria – joulukonsertti (Konzerthaus Vienna)
12.12 + 14.12. + 28.12.  Baletti: Pähkinänsärkijä (Vienna Ballet)

Muutokset ovat mahdollisia.

Jätä kommentti