Luomupuuro porisee sadoissa padoissa 6.9.

Spread the love

Sadattuhannet lapset ja nuoret mukana luomupuuron ME-jahdissa. Luomupuuron ME -tempaukseen keskiviikkona 6.9. osallistuu yli 200 000 lasta ja nuorta lähes sadassa Suomen kunnassa Rovaniemeltä Helsinkiin. Luomupuuroa lusikoidaan maailmanennätystahtiin yli tuhannessa päiväkodissa, yli 600 peruskoulussa, lähes sadassa lukiossa sekä kymmenissä ammatti- ja korkeakoulujen toimipisteissä.

Luomupuuron ME-tempaukseen on ilmoittautunut mukaan yli 160 organisaatiota. Mukana on erilaisia tahoja luomutiloista isoihin elintarvikeyrityksiin. Luomupuuroa syödään mm. armeijassa, vankiloissa sekä useassa Suomen suurlähetystössä. Arvioiden mukaan ennätyspäivänä tarjotaan ainakin 350 000 annosta luomupuuroa.

Luomupuuro on suosittua perusruokaa

Puuro on ruokapalveluissa suosittua ja ravinteikasta perusruokaa, ja yhä useammin se halutaan valita luomuna. Yksikin luomutuote on hyvä askel ruokapalveluille, ja luomupuuron ME on oiva tilaisuus kokeilla luomun käyttöä kunnissa ja kaupungeissa. Kuluttajat voivat osallistua ennätykseen kuvaamalla oman puuroannoksensa ja postaamalla sen sosiaaliseen mediaan tunnisteella #luomupuuronME

Luomupuuron ennätyspäivä 6.9. ajoittuu monen korkeakoulun aloitusviikolle. Luomualan koordinaatiohankkeen järjestämä luomupuuron ME-kampanja juhlistaa satavuotiasta Suomea ja on osa Syödään yhdessä -teemaa.

Luomupuuron maailmanennätykseen 6.9. osallistuu arviolta yhteensä lähes 4 000 lounastajaa
Savon ammatti- ja aikuisopiston lounasravintoloissa sekä Ravintola Savoniassa.

Lähdeaineisto: proluomu.fi

Jätä kommentti