Leppävirran ukulelefestivaali kasvaa ja kansainvälistyy

Spread the love
TWUF-festivaalin tuottaja Arto Julkunen kertoo, että kansainvälisille vieraille järjestetään Suomi-tapahtuma. (Kuva: Vesa Moilanen)

Ukulelen suosio jatkaa kasvuaan. Pieni kitara innostaa musiikin maailmaan aikuisia ja lapsia ympäri maailman. Kolmannen kerran järjestettävä Tropical Winter Ukulele Fest kokoaa yhteen harrastajia ja artisteja Suomen lisäksi ainakin Englannista, Saksasta, Itävallasta ja Belgiasta.

Soitin on kevyt, halpa ja helppo aloitussoittimeksi. Se on kuitenkin myös oikea soitin, jolle pitemmällekin ehtineet harrastajat löytävät käyttöä. Vuoden 2018 festivaalin yksi teema onkin ”oikea, mutta ei vakava instrumentti”.

  Andy Eastwood soittaa vanhaa jazzia, Phil Doleman bluesia ja Jarmo Julkunen kokoaa barokkiorkesterin kirkkokonserttiin, kertoo festivaalin tuottaja Arto Julkunen.

Mikko Kivisen ja Danielle Perkinsin juontaman festivaalin erikoisuus on Opera-lele-duo Englannista, joka antaa tutuille aarioille kyytiä ukulelen avulla. Isoja orkestereita saapuu kymmenkunta mm. Karkkilasta ja Tampereelta. Festivaali jalkautuu  myös ainakin Varkauteen ja Iisalmeen, joissa esifestivaalin aikaan lapsia opettaa Belgiasta saapuva tunnettu artisti Ukulelezaza. Festivaaliviikonloppuna on tavoitteena koota lapset yhteissoittoon Leppävirralle.

   Koetimme aluksi järjestää brittityylisen festivaalin, mutta turistit kehuivat meitä erilaiseksi tapahtumaksi. Majoitus, konsertit ja työpajat saman katon alla on valttimme. Nyt tarjoamme sunnuntai-iltana kansainvälisille vieraille Suomi-tapahtuman, jossa lumikinosten keskellä loimutetaan lohta ja kuunnellaan suomalaista kansanmusiikkia, jatkaa Julkunen.

Tropical Winter Ukulele Fest (TWUF) järjestetään Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä 19.-21. tammikuuta 2018. Tapahtumat järjestävät yhteistyössä Vesileppis ja Kakmu ry.

 

Lisätietoa:

www.tropicalwinterukulelefest.com

https://www.facebook.com/TWUFEST/

Jätä kommentti