Taidekeskus Väinölässä siirrytään kesästä syksyyn

Spread the love
Rovasti Sakari Lehmuskallio oli puhumassa tapahtumassa.

Taidekeskus Väinölässä Varkaudessa pidettiin sunnuntaina 27.8. todennäköisesti ensimmäinen seuratapahtuma Väinölän parkkipaikalla – Wäinölä Areenalla. Kyseessä oli ”Reformaatio 500 vuotta-sadonkorjuuseurat”, jossa puhumassa oli rovasti Sakari Lehmuskallio. Samalla vietettiin kesän 2017 naivistinäyttelyn ”Täällä Pohjantähden alla” päättäjäistapahtumaa – uutispuuron ja nokipannukahvitarjoilun kera.

Taidekeskus Väinölän isännän, galleristi Timo Hämäläisen mielestä naivistinen kuvataide on omiaan luomaan rentoutta ja lapsenkaltaista katsantoa omaan elämään. Hämäläinen sanoi myös uskovansa, että Martti Luther voisi iloisena velikultana liittyä siihen naivistien porukkaan, joka luo iloa ja vapauden mentaliteettia – kukin omalla metodillaan. Hämäläisen mielestä jokainen, joka ympäristöstään välittämättä tekee sen, mitä oman elämän syvyydestä kumpuaa, hän on naivisti.

– Ehkä kaikki luovat löydöt ovat naivistisia omalla tavallaan – järkeily ja rajoitukset on tehty luovuuden rikottaviksi, hän arveli ja jatkoi, että edelleen elämme maailmassa, jossa lapsenkaltainen havainnoiminen on tärkeää elämän löytöretkellä.

– Jo opitun pois oppiminen on avainsana rikkaan elämän löytämiseksi – oman elämän löytämiseksi.

Sunnuntainen, kesän 2017 päätöstapahtuma Wäinölä Areenalla sai osakseen kiitettävästi läsnäolijoita ja lisää penkkejä saatiinkin kantaa Areenan edustalle. Taidekeskus Väinölän syyskauden avausta vietetään keskiviikkona 30.8. ja tuolloin otsikkona on ”Maalarisiskojen jalanjäljillä”. Kyseessä on pieksämäkeläinen naistrio eli Hannele Haatainen, Heli Laitinen ja Mari Tamminen.

Jätä kommentti