Dekkarikirjailija-poliisi Marko Kilpi palkittiin jälleen Savonmaan mestarilypsäjänä

Spread the love
Marko Kilpi vei vuoden 2017 Lypsykisan mestaruuden. (Kuva: Vicente Serra)

Kuopion kauppatorin Elonkorjuujuhlien Lypsykisassa käytiin lauantaina jälleen kiivas taistelu Savonmaan mestarilypsäjän tittelistä. Viime vuoden mestaruutta oli puolustamassa dekkarikirjailija-poliisi Marko Kilpi ja haastamaan saapui Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen, Pohjois-Savon Liiton muutosjohtaja Elsa Paronen, pelastuslaitoksen palopäällikkö Petteri Hynönen, Master Chef kokki Stefan Richter, Pohjois-Savon maaseutunuorista Henrik Kähönen,  Pohjois-Savon ELY-keskukselta Eija Äärilä sekä Kuopion Keskus ry:n markkinointikoordinaattori Emma Saramäki.

Kilpailun käynnistäneestä karjan kutsuhuudosta ja tuomaroinnista vastasi kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen. Lypsäjät asettuivat vuorollaan pareittain toisiaan vastaan, tavoitteena lypsää vanerilehmän utareista 7 desilitraa maitoa sankoon vastustajaa nopeammin. Tasaväkisen kisan jälkeen loppukilpailuun eteni Stefan Richter ja Marko Kilpi, jotka lypsivät tiensä tasatulokseen. Kun tuomaroinnissa otettiin huomioon lypsytuloksen ohella myös lypsylehmän käsittely ja huomiointi, tuomari ratkaisi tilanteen lopulta Marko Kilven hyväksi. Näin mestaruus säilyy edelleen hallitsevan lypsymestarin nimissä ja voittaja poistui lavalta Savonmaan mestarilypsäjä kunniakirjan ja komean herkkukorin kera.

Jätä kommentti