Mielenkiintoinen näytäntökausi odottaa Varkauden Teatterissa

Spread the love

Suomi täyttää 100 vuotta ja Varkauden Teatteri enemmän – teatteria on tehty vuodesta 1913 lähtien. Perjantai-iltana 25.8. vietettiin Varkauden Teatterin näytäntökauden 2017-2018 avajaisia ja katsastettiin syyskauden tarjontaa sekä kurkistettiin myös kevätkauden puolelle. Tulossa on kaikkiaan neljä ensi-iltaa ja myös ennestään ohjelmistossa ollutta.

Seuraavassa siteeraan Varkauden Teatterin Kuiskooja-esitteessä olevia teatterinjohtaja Kari Suhosen sanoja:

”Elämme yhteisössä, joka koostuu yksilöistä. Yksilön suuret tai pienet valinnat ja ratkaisut – Sinun ja minun – vaikuttavat yhteisöön, jossa elämme. ja päinvastoin: yhteisö vaikuttaa yksilöön. Joskus se antaa voimaa, joskus se kahlitsee tai tukahduttaa.

Tämän syksyn tarjonnassaan Varkauden Teatteri käsittelee lämpimän inhimillisellä ja viihdyttävällä otteella yksilön ja yhteisön vuorovaikutusta ja suhdetta. Esityksistämme löydät tarkempaa tietoa Kuiskoojan sisäsivuilta. Niiden lisäksi haluan nostaa esille joulukuun alussa Suomi100 – Yhdessä”-hengessä toteuttamamme lastenjuhlan. Siihen liittyvässä keskustelutilaisuudessa pohdimme kulttuurin merkitystä ihmisen identiteetin muodostumisessa ja hyvinvoinnissa enne, nyt ja tulevaisuudessa”

Kuiskooja-esitteen sanoissaan teatterinjohtaja Suhonen sanoo, että tulemalla nauttimaan Varkauden Teatterin esityksistä kävijät voisivat kertoa teatterille ja myös uusille kuntapäättäjille, että teatterikävijät arvostavat ja kokevat Varkauden Teatterin tekemän työn merkitykselliseksi.

Teatterin näytäntökaudelle on mielenkiintoisena seikkana se, että kaikki ensi-iltaansa tulevat produktiot on toteutettu aiemmin elokuvina. Ensimmäisenä ensi-iltansa saa 16.9. teatterinjohtaja Kari Suhosen ohjaama superhauska ja iloa soiva musikaali ”Nunnia ja konnia”, joka perustuu Whoopi Goldbergin tähdittämään elokuvaan. Syyskauden toinen ensi-ilta on 18.11. ja tuolloin parrasvaloihin tulee ”Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi” – veijaritarina ikinuoresta dynamiittiasiantuntija Allan Karlssonista. Näytelmän ohjaa Ville-Veikko Valtanen. Viime keväänä ensi-iltansa saanut hirtehinen sotatarina periksi antamattomuudesta ja sodan järjettömyyksistä eli ”Manillaköysi” jatkaa ohjelmistossa yleisön pyynnöstä.

Klubit alkavat pyöriä tuttuun tapaan kuukauden ensimmäisen keskiviikon iltana. Ensimmäisen kerran Klubi avautuu tänä syksynä 6.9. ja tuolloin paikalla ovat, avajaistilaisuudessa kerrotun tiedon mukaan,  näytäntökauden kaikki ohjaajat. Entiseen tapaan Klubi-illoissa on tarjolla musiikkia ja jutustelua mukavassa seurassa vaihtuvin sisällöin teatterin tunnelmallisessa lämpiössä.

Teatterin kevätkaudella on tulossa hurmaava satuklassikko ”Tuhkimo”, jonka ohjaa varkautelaislähtöinen Ville Kiljunen.  Toisena ensi-iltana on elokuvaversiona tunnettu, Antti Litjan tähdittämä ”Loma”. Varkauden Teatterin esityksen  ohjaa Jouni Rissanen.

Varkauden Teatterin omien tuotantojen lisäksi tulossa on vierailijoita. Syyskaudella 12.11. on ”Pidä huolta – Suomi 100 vuotta” eli Isänpäivän tunnelmallinen konsertti, nostalginen matka sävelin ja sanoin suomalaiseen sielunmaisemaan – matkanjohtajina tangokuningatar Tiina Räsänen ja tangokuningas Petri Hervanto. ”Mielensäpahoittaja ja poika” on parrasvaloissa 21.11. ja estradilla tuolloin ovat Esko Roine ja Aimo Räsänen. ”Rantarouvat” eli Jaana Saarinen ja Sinikka Sokka vierailevat Varkauden Teatterissa Anna-Leena Härkösen kirjoittamalla lempeän oikukkaalla komedialla 5.12.

Jätä kommentti