Takakonttikirppis jälleen syyskuun alussa

Spread the love

Varkaudessa järjestetään lauantaina 2.9.2017 perinteinen Takakonttikirppis ja kierrätystapahtuma hyvän merkeissä jo yhdeksännen kerran. Tällä kertaa tuotto tullaan lahjoittamaan avoimeen varhaiskasvatustyöhön alueellamme.

Idea takakonttikirppiksen järjestämisestä Varkauteen syntyi vuonna 2009, kun porukka Warkauden Nuorkauppakamariin kuuluvia kotiäitejä olivat lukeneet muualla järjestetyistä Takakonttikirppiksistä. Mukaan saatiin Ekotori ja Keski-Savon jätehuolto ja sittemmin järjestäjäporukkaan ovat liittyneet Varkauden Zontakerho, KierRe-hanke sekä tietenkin Navitas, jonka kahvila mm. palvelee tapahtuman ajan.

Alusta asti ajatuksena on ollut, että myyntipaikkamaksuista saadut tuotot lahjoitetaan suoraan hyväntekeväisyyteen Varkauden alueella. Myyntipaikan hinta on 10 euroa ja se sisältää kaksi autopaikkaa, tavaraa voi myydä joko kontista suoraan tai ottaa pöydän tai kärryn matkaan. Kaikki hyväntekeväisyyttä tekevät tahot pääsevät mukaan ilmaiseksi. Myyntipaikkoja ei ole mahdollista varata ennakkoon, vaan ne jaetaan seitsemästä alkaen tulojärjestyksessä. Sisäänpääsy suljetaan yhdeksältä.

Vuonna 2016 Takakonttikirppiksen tuotto lahjoitettiin Varkauden sairaalan psykiatrian osastolle asiakkaiden/potilaiden hyväksi ja tuolla lähes 1900 eurolla saatiin osastolle ostettua koronapelistä lähtien viihdykettä. Edellisiä lahjoituksen kohteita ovat olleet kaupungin perhetyö,  Varkauden Seudun Omaishoitajat, vanhukset, Kinnulakoti, Nikula, Leijonaemot ja Diakoniatyö.

Myytävänä on ollut vuosittain kaikenlaista. Isommatkin tavarat, kuten polkupyörät ja rattaat on helppo tuoda myyntiin. Ekotori on vastaanottanut paikan päällä veloituksetta pieniä sähkö- ja elektroniikkalaitteita, sekä kertonut kierrätyksestä. Jätehuollon ja ympäristötoimen pisteeltä on saanut myös infoa kierrätykseen liittyvissä asioissa. Lisäksi viimevuosien ajan myös Navitas ja siellä oleva kahvio ovat olleet auki, näin ihmiset ovat päässeet tutustumaan myös tuohon taloon. Lisäksi eri tahot ovat erivuosina järjestäneet oheisohjelmaa paikan päällä; kuten Soittokunnan esityksiä, liikuntavartteja tai lauluhetkiä.

Tapahtuma on haluttu pitää puhtaana kierrätystapahtumana ilman sen suurempaa markkinahulinaa, näin se pysyy varmasti suosittuna ja vilpittömänä hyväntekeväisyystempauksena, jossa kierrätetään ja kohdataan hyvässä hengessä.

Lisätietoja https://www.facebook.com/takakonttikirppis/
tai p.0400862417

Jätä kommentti