”Sata päivää sataan Varkaudessa”-tapahtuma osa ”Suomi100 Yhdessä”-viikonloppua

Spread the love

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema yhdessä on synnyttänyt suomalaisissa ennennäkemättömän innostuksen yhteiseen tekemiseen. Yhdessä-viikonloppuna 25.–27.8. Suomessa ja maailmalla on luvassa useita satoja Suomi 100-tapahtumia, jotka suomalaiset ja Suomen ystävät ovat yhdessä rakentaneet toinen toisilleen. Samalla käynnistyy juhlavuoden elämyksellinen syksy kohti satavuotiaan syntymäpäivää joulukuussa. Varkaudessa juhlallisuudet keskittyvät lauantaihin 26.8., jolloin useat varkautelaiset toimijat kantavat kortensa kekoon ”Sata päivää sataan”-tapahtumassa.

– ”Yhdessä”-viikonloppuna on tulossa laajoja valtakunnallisia, ulkomaillekin ulottuvia tapahtumia sekä valtava kirjo paikallisia oman kylän tempauksia. Silloin liputetaan Suomen luonnolle, retkeillään, syödään yhdessä, lauletaan, musisoidaan ja tanssitaan toreilla ja jopa junissa sekä kisataan mestaruuksista mitä erikoisimmissa lajeissa, kertoo Suomi 100:n viestintäpäällikkö Päivi Pirttilä.

– Varkaudessa ”Sata päivää sataan”-tapahtumapaikkoina ovat Taulumäen tori, Kauppakatu, Huruslahden ja Hertunrannan alue. Oheistapahtumia mm. Ravintola Kaks Ruusussa, Ravintola Tyyskänhovissa ja Kuntorannassa, kertoo Varkauden Suomi100-koordinaattori Janne Juutilainen.

– Varkauden ”Sata päivää sataan”-tapahtuman ohjelma päivittyy edelleen, sillä jo mukana olevien kymmenien toimijoiden lisäksi uusia ilmoittautuu koko ajan. Ja vielä tosiaan mahtuu mukaan, sanoo Juutilaisen Janne.

Tapahtumalle on luotu Facebookin tapahtumasivu, josta löytyy reaaliaikaisin ohjelma. Tapahtumasivu löytyy hakukenttään kirjoittamalla ”Sata päivää sataan Varkaudessa” tai suoraan Varkauden kaupungin fb-sivun alta tulevista tapahtumista. Linkki tapahtuman ohjelmaan löytyy myös kaupungin verkkosivuilta: www.varkaus.fi 

”Yhdessä” -viikonloppu

Valtakunnallisesti näkyvimpiä on Suomen Luonnon päivä 26.8. lauantaina, jolloin koko maassa liputetaan ensi kertaa Suomen luonnolle ja kaikissa Suomen kansallispuistoissa kajahtaa kuorolaulu. Maailman suurimmat kyläjuhlat sekä monenlaiset paikalliset tapahtumat kutsuvat ihmisiä yhteen kaikkialla Suomessa.

Ulkomailla Tukholman koko Kungsträdgården muuttuu kolmen päivän ajaksi ”STHLM/SUOMI”-kaupunkifestivaaliksi. Lisäksi kymmenissä eri maissa nautitaan Suomen
kunniaksi illallista taivaan alla ”Finnish Your Dinner”-tapahtumissa.

Suomen suuri vuosi

Juhlavuoden ”Yhdessä”-teema ja ohjelman avoin toteutustapa ovat synnyttäneet suomalaisissa ennenäkemättömän innostuksen yhdessä tekemiseen. ”Yhdessä”-viikonloppuna käynnistyy vilkkaan tapahtumakesän jälkeen elämyksellinen jakso kohti satavuotiaan syntymäpäivää joulukuussa.

– Jo nyt voidaan nähdä, että itsenäisyyden juhlavuodesta on tullut Suomen suuri vuosi, kiitos satojen tuhansien ohjelman tekijöiden ja osallistujien kaikkialla maailmassa. ”Yhdessä”-viikonloppuna vuoden teema korostuu – se on sekä tekemisen tapa, että yhteinen kokemus, Suomi 100 -hallituksen puheenjohtaja Paula Lehtomäki sanoo.

Jätä kommentti