Semmareiden Hullun hommaa -konserttikokonaisuuden viimeinen esitys Pieksämäellä!

Spread the love

Seminaarinmäen mieslaulajat julkaisi keväällä 2016 yhdennentoista studioalbuminsa. Hullun hommaa-levynjulkaisukiertue sisälsi noin 20 muhkeaa konserttia Suomen suurimmissa konserttisaleissa. Kiertueen ja levyn ohella Semmarit julkaisi myös rohkeasti inhimillisyyden ja ennakkoluulottomuuden puolesta puhuvan Hullun hommaa-musiikkivideon. Nyt tämä konserttikokonaisuus on mahdollista nähdä viimeistä kertaa lauantaina 2.9. klo 16 Pieksämäellä.

Hulluus ei ole Semmareiden kohdalla kaukaa haettu teema, sillä esityksissä on vuosien varrella totuttu näkemään muun muassa kalan perkausta, sumopainia sekä balettiesityksiä merenalaisissa maailmoissa. Uuden levyn Hullun hommaa-nimikkokappale käsittelee kuitenkin toisenlaista hulluutta.

– Kappale kertoo itsemurhapommittajista ja viesti on yksiselitteinen – on hullua surmata, oli sitten kyse aatteesta, uskonnosta tai jostain muusta, toteaa kuoronjohtaja Reima Viitala. Hullun hommaa-kappale ei kuitenkaan leimaa eikä syytä mitään erityistä tahoa julmuuksista. – Vahvasti erottuvan viestinsä takia halusimme nostaa sen kiertueemme ja levymme nimikkokappaleeksi. Kummallakin hulluusteemaa käsitellään kuitenkin monipuolisesti, Viitala jatkaa.

– Semmareiden taival on ollut jo yli neljännesvuosisadan hullun hommaa – enimmäkseen positiivisessa mielessä. Olemme ryhmä erilaisia ja erikoisia persoonia. Voidaan sanoa, että Semmarina oleminen on myös jatkuvaa erilaisuuden sietämistä. Teemme näissä konserteissa kunniaa myönteiselle hulluudelle. Joskus aikaisemmin sitä ajatteli, että kyllä sitä nuorena uskaltaa. Nyt 28 Semmarivuoden jälkeen se on oikeastaan niin, että vanhempana sitä vasta uskaltaakin, pohtii Viitala.

Seminaarinmäen mieslaulajat on Jyväskylässä 1989 perustettu mieskuoro. Ryhmän musiikki ei ole tavanomaista kuorolaulua, vaan Semmarit tunnetaan rohkeasti eri musiikkirajoja rikkovana ja oman soundinsa luoneena show-kokoonpanona. Kuoro on uransa varrella keikkaillut myös Yhdysvalloissa, Kiinassa ja monissa Euroopan maissa. Lukuisten tv-esiintymisten lisäksi kokoonpano on myös käsikirjoittanut neliosaisen TV-sarjan YLE TV2:lle. Semmareiden edellinen kiertue oli yhtyeen 25-vuotisjuhlakiertue ja esityksen näki yhteensä yli 10 000 ihmistä.

Semmarit harjoittelee parhaillaan uutta konserttikokonaisuutta. Marraskuussa alkava kiertue kantaa nimeä “20 sinkkua”. On tärkeää, että uuden materiaalin harjoitteluvaiheessa ei unohdeta kuitenkaan live-esiintymistä, sillä “instrumentti” on pidettävä koko ajan vireessä. Vaikka Hullun hommaa-konserttikokonaisuus esitetään Pieksämäellä viimeistä kertaa, kyseessä ei ole mikään jäähdyttelykeikka. Viimeiseen esitykseen liittyy aina tietty oma erityinen lataus.

Jätä kommentti