Kotiseututyön korkein tunnustus kahdeksalle kotiseututyössä ansioituneelle

Spread the love

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt kotiseututyön ansiomitalin kahdeksalle henkilölle. Ansiomitalit luovutettiin Jyväskylän Valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalassa lauantaina 12. elokuuta.

Ansiomitali on Kotiseutuliiton korkein tunnustuksen osoitus, jota on myönnetty vuodesta 1953 alkaen. Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.

Mitalin saivat Synnöve Bergholm-Kullström Loviisasta, Hannu Luotola Saarijärveltä, Anita Mikkonen Saarijärveltä, Erkki Mikkonen Sotkamosta, Jaakko Ojala Köyliöstä, Kari Tervo Sotkamosta, Toini Vinha Sotkamosta ja Ditte Winqvist Muuramesta.

Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön valtakunnallinen keskusjärjestö ja Suomen suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö. Kotiseutuliitto on aktiivinen paikallisuuden puolestapuhuja, joka edistää monimuotoista suomalaista kulttuuria ja paikalliskulttuurien arvostusta, kehittää ja tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista.

Valtakunnalliset kotiseutupäivät on Suomen Kotiseutuliiton ja kotiseututyön vuotuinen päätapahtuma, joilla käsitellään kotiseututyön ajankohtaisia aiheita ja esitellään järjestäjäaluetta. Päiviä on järjestetty vuodesta 1949 lähtien joka vuosi eri puolilla Suomea. Tänä vuonna Jyväskylässä Valtakunnallisten kotiseutupäivien teema on ”Kotiseutu liikkeessä – on the move!”

Keski-Suomessa päiviä on vietetty kaksi kertaa aiemmin: Vuonna 1967 päivät järjestettiin Keuruulla, ja vuonna 1983 Hankasalmen, Konneveden ja Laukaan kunnat, kotiseutuyhdistykset sekä Keski-Suomen maakuntaliitto järjestivät päivät teemalla ”Rakennettu ympäristö – perinne ja luovuus”. Vuoden 2018 päivät pidetään Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalassa.

Jätä kommentti