Taidetta sampijuhlilla

Spread the love

Posti on tuonut viime viikkoina salaperäisiä pikkupaketteja varkautelaistaiteilija Marko Viljakalle. Paketit on nyt avattu ja Varkauden kaikkien aikojen ensimmäisen Taidepysäkin/Art Stopin materiaali koossa.

Taidepysäkki tuo esiin 252 postikorttikokoista taideteosta. Taidepysäkki avautuu Sampea ja Samppanjaa- festivaalialueella perjantaina 11. elokuuta klo 18 Varkauden Itsenäisyydenpuistossa.

Taidepysäkin takana on 24 suomalaista ja sveitsiläistä ammattitaitelijaa. Suomalaisista taiteilijoista suurin osa on paikallisia.

Kyseessä on tiettävästi lajissaan ensimmäinen taidepostikorttitapahtuma Itä-Suomessa. Taidepysäkki on Sveitsissä vuosittain järjestettävän, vastaavan Künstler Postkarten-tapahtuman satelliittinäyttely (http://kunstlerpostkarten.birgitwidmer.ch/). Myös muutamia varkautelaisia taiteilijoita on ollut viime vuosina kutsuttuna mukana Sveitsin tapahtumassa. Nyt on kutsuttu vuorostaan 12 sveitsiläistä taiteilijaa Varkauteen.

Kaikki Taidepysäkin teokset ovat uniikkeja ja taiteilijan signeeraamia. Aiheet ja tekniikat vaihtelevat laidasta laitaan, joten nähtävää ja koettavaa riittää. Teoksia yhdistää paitsi koko (10×15 cm) myös yhtenäinen hinta. Taidepysäkiltä saa aidon taideteoksen mukaansa vain 20 euron käteismaksulla.

 Taidepysäkki/Art Stop on auki Sampea ja Samppanjaa –festivaaleilla 11.-12.8. Varkauden Itsenäisyydenpuistossa alkaen klo 18. Jos taidepostikortteja jää tapahtuman jälkeen jäljelle, tulee niitä syksyn aikana esille myös Ravintola Kaks Ruusuun Varkauteen.

Jätä kommentti