Onginnan Suomen mestaruudet ratkotaan Uljuan altaalla

Spread the love

Onginnan Suomen mestaruuksista kisataan lauantaina 12.8. Uljuan altaalla, Pohjois-Pohjanmaalla. Totutusta poiketen, kaikki halukkaat eivät pääse apajille tänä vuonna. Onkipaikkojen niukkuudesta johtuen joutuu jokainen onkija osallistumaan karsintakisaan oman vapaa-ajankalastajapiirinsä alueella. Uljuan altaalla nähdään jatkoon päässeet. Kisaan odotetaan reilua 500 onkijaa.

SM-ongessa otetaan henkilökohtaisella tasolla mittaa seitsemässä eri sarjassa. Lisäksi kilpaillaan seitsemässä joukkuesarjassa. Kilpailu on avoin kaikille Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön jäsenseurojen jäsenille. Kilpailuaika on klo 10-14, paitsi nuorten alle 12-vuotiaiden sarjassa kisa päättyy klo 13.

Kilpailunjohtaja Juha Syvärisen mukaan allas on kalastoltaan erinomainen. Särjet, lahnat ja salakat ovat isokokoisia ja kookkaat ahvenet voivat yllättää onkijan positiivisesti. Allas tunnetaan ehkä

parhaiten suurmadepaikkana, Suomen ennätysmade (8,040 kg) pilkittiin Uljuasta vuonna 2008. Made haukkaa kuitenkin harvemmin kesäonkijan koukkua kitaansa.

Kelpo kalasaalis rannalta ongittuna. (Kuva: Vesa Moilanen)

Paikka tarjoaa SM-onkeen osallistuville varmasti sekä haasteita että mahdollisuuksia.

Kilpailukeskus sijaitsee Siikalatvassa (Pulkkilassa). Opastus kilpailukeskukseen alkaa E75 tieltä (4-tie) Siikalatvan (Pulkkilan) keskustasta 9 kilometriä pohjoiseen Pihkalan tienhaarasta. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiiri ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 525 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.

Jätä kommentti