Sorg och glädje – kuoromusiikkia Kuopiosta Warkauden Klubilla

Spread the love

Sawotta-kuoro konsertoi Warkauden Klubilla torstaina 21.9.2017 klo 19.  Konsertin nimi – ”Sorg och glädje” – viittaa J.L. Runebergin runoon. Konsertissa kuullaankin Runebergin runoihin tehtyjä sävellyksiä alkukielellä ruotsiksi.

Uusinta naiskuorolle sävellettyä tuotantoa edustaa kuoron säveltäjä Pasi Lyytikäiseltä tilaama ”Eräs Puijolla käynti”, jonka sanat ovat samannimisestä Minna Canthin novellista. Teos on tiettävästi ensimmäinen naiskuorolle sävelletty sarja, jossa käytetään Minna Canthin tekstiä. Tilausteoksellaan kuoro haluaa paitsi juhlia satavuotiasta Suomea ja sen vahvaa kirjallisuutta, myös tuoda kuopiolaiskirjailijan tuotantoa esiin sävellyksen avulla.

Sawotta on naiskuoro, joka perustettiin vuonna 2013. Siinä on mukana parikymmentä laulajaa, joita johtaa ja ohjaa varkautelaislähtöinen Mari-Anni Hilander. Lyhyen historiansa aikana kuoro on ehtinyt olla monessa mukana: ahkeran konsertoimisen lisäksi on osallistuttu niin Lahden naiskuoropäiville kuin Tampereen säveleeseen, jonka katselmuksesta kuoro sai tunnustukseksi kaksi hopealeimaa. Uusinta hankettaan – tilausteosta Minna Canthin novellin pohjalta – kuoro on saanut esittää mm. tasavallan presidentille, kun hän vieraili maaliskuussa Kuopiossa.

Seuraavaksi kuoro kurkottaa kohti ulkomaisia areenoja. Lokakuussa on edessä osallistuminen kuorofestivaali In canto sul Gardaan Gardajärvellä Italiassa.

Jätä kommentti