Kaapin oven avauksella avautuu uusi ulottuvuus

Spread the love

Varkautelaisen keraamikon, taiteilija Leena Mäki-Patolan yksityisnäyttely OVI avautuu Espoossa 2.8. Galleria AARNIssa, jossa se on esillä 28.8. saakka. Näyttely syventää hänen usean vuoden ajan käsittelemiään teemoja, jotka liittyvät onneen, epäonneen ja ennalta arvaamattomuuteen sekä vapauteen, veljeyteen ja tasa-arvoon.

– Syy teosten tekemiseen nousee jokapäiväisistä maailman tapahtumista, jotka herättävät koko ajan uusia kysymyksiä. Ne liittyvät ihmisen mahdollisuuteen vaikuttaa oman elämän tapahtumiin ja suuntaan. Päämateriaalini on keramiikka, mutta teoksissa käytän eri materiaaleja, valmisosia, videoita ja ääntä, kertoo Mäki-Patola, jonka näyttely koostuu kaappimuotoisista tilateoksista.

– Suljettu tila kätkee arvoituksen, yllätyksen. Samaan tapaan kuin emme tiedä mitä seuraavalla sydämenlyönnillä tapahtuu.

Leena Mäki-Patolan viimeisimmät yksityisnäyttelyt ovat olleet vuonna 2014 ”Fortuna” Galleria G12 Kuopio, vuonna 2015 ”Antroposeeni” O Galleria Helsinki ja vuoden 2016 aikana 16 osasta koostunut retrospektiivinen näyttely ”OX ja JOKAPÄIVÄINEN TAIDE”, jonka osat olivat esillä Varkauden taidemuseossa, Kuopion taidemuseossa, Galleria Sculptorissa (kuukauden taiteilija) ja 13 eri kohteessa keskellä ihmisten arkea.

Kuopion kuvataiteilijat ry Ars Liberan kesänäyttelyssä ”Juuret(on)” Suonenjoella 4.8.-29.9. Leena Mäki-Patolalla on hänen aivan uusi, viisiosainen teos ”Kaikki toistensa juurta”. Riihimäen Vanhalla Lasitehtaalla Mäki-Patola on mukana näyttelyssä ”Joka hetki on poikkeus”. Kyseessä on State of the Art – nykytaidetta valtion taideteostoimikunnan kokoelmasta, josta Leena Mäki-Patolan näyttelyteos on. Näyttely on esillä 3.9. saakka.

Jätä kommentti