Tarina elää – kuva elää…

Spread the love

Wäinölä Areenalla keskusteltiin tarinoiden ja kuvien äärellä – vaihteeksi intiimissä tilassa Taidekeskus Väinölän toisessa kerroksessa sijaitsevassa Olipa kerran-nukketeatteritilassa. Suomen kesä on tämän vuoden osalta ollut ailahtelevainen ja sääolosuhteiden vuoksi Wäinölä Areenan paneelikeskustelua käytiin sisätiloissa. Teemana oli ”Tarinasta kuvaksi – kuvasta tarinaksi”.

Jokaisella meistä on oma tarinansa – aina juuristamme lähtien. Tarinoiden ja satujen maailma kasvattavat yksilön sisäistä maailmaa ja sitä mitä aikuisena tuotetaan ulos. Niinpä keskustelutilaisuus läksikin liikkeelle panelistien muistelemisella – mikähän mahtoi olla se kaikkein merkityksellisin satu tai runo – ihan spontaanisti mikä ensimmäisenä tulee mieleen – vaikka satu puurokattilasta.

Tarinoilla on oma merkityksensä lapsuudesta vanhuuteen. Tarina luo kuvaa ja vastavuoroisesti kuva luo tarinaa – sana sanalta ja viiva viivalta.

Keskustelutilaisuuden juontajana toimi Suomen Naivistit ry:n puheenjohtaja Marja-Muusa Hämäläinen. Paneelissa oli keskustelemassa hänen lisäkseen kolme taiteilijaa, jotka osallistuvat Taidekeskus Väinölän tämän kesän naivistien suurnäyttelyyn – Minna Lehväslaiho, Virpi Pekkala ja Heli Pukki.

Paneelin juontajan lisäksi paikallisten taiteilijoiden edustajana oli Varkauden Kuvataideyhdistys ry:n puheenjohtaja Kati Paananen. Jukka Itkonen oli estynyt saapumaan keskustelutilaisuuteen ja häntä ”paikkasi” taiteen moniottelija Vilja Itkonen. Keskustelutilaisuuden aikana kuultiin Jukka Itkosen kommentit päivän teemaan.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti