Droneinfo-mobiilisovellus avuksi turvalliseen lennättämiseen

Spread the love

Trafin Droneinfo-mobiilisovelluksesta saa helposti tietoa dronejen lennättämiseen vaikuttavista kielto- ja rajoitusalueista, korkeusrajoituksista, muista lennättäjistä ja säätilasta. Sovellus auttaa löytämään ilmailutiedotusjärjestelmässä julkaistut turvalliset lennätyspaikat ja opastaa turvalliseen lentämiseen.

Droneinfo-sovelluksessa voi tarkastaa suoraan kartasta, onko alueella mahdollisesti lennättämisen kokonaan kieltäviä ilmatilarajoituksia ja myös sen, kuinka korkealla kyseisellä alueella saa lennättää.

– Droneharrastajat eivät välttämättä tunne ilmailun sääntelyä eivätkä siten aina tiedä ilmailun kieltoalueista. Uuden mobiilisovelluksemme tarkoitus on helpottaa tiedonsaantia ja näin lisätä turvallisuutta, kertoo Trafin johtava asiantuntija Jukka Hannola.

– Sovelluksessa voi tehdä ilmoituksen myös siitä, missä lennättää ja koska. Ilmoituksen tekijän sijaintitiedot näytetään ilmailukartalla muille sovelluksen käyttäjille lennätyksen keston ajan, hän jatkaa.

Sovelluksesta löytyy myös ilmailusää sekä tietoa dronejen lennättämiseen liittyvistä säännöistä ja määräyksistä.

– Lisäksi sovelluksessa on kartta, johon on merkitty kaikki julkaistut dronejen lennätyspaikat Suomessa, tarkentaa Hannola.

Jätä kommentti