Leppävirran kotiseutumuseon digitoituja aarteita kirjaston kotiseutukokoelmassa tutustuttavaksi

Spread the love

Leppävirran kotiseutumuseon kokoelmia on siirretty sähköiseen muotoon kevään ja kesän aikana. Kaikki esinekortit ja suuri osa valokuvista ja asiakirjoista on skannattu sähköiseen muotoon. Tämä mahdollistaa aineistoihin tutustumisen ilman, että alkuperäisille hauraille esineille koituu käsittelystä vaurioita. Kotiseutumuseo on avoinna ainoastaan kesäkaudella.

Ympärivuotisesti sähköistä aineistoa on viety tutustuttavaksi Leppävirran kirjaston kotiseutukokoelmaan. Aineistoon voi tutustua kirjaston yleisökoneilla lainaamalla asiakaspalvelusta erillisen ulkoisen muistin, jonne tiedot on tallennettu. Aiemmin aineistossa oli tutustuttavana digitoituja evakko- ja veteraanihaastatteluja sekä museon valokuvakokoelmaa. Nyt aineistoa on täydennetty kahdella kokonaisuudella: 

Jätä kommentti