Streets are calling 2017

Spread the love

Kadut kutsuvat, Streets are calling 2017-tapahtuma tuo yhteen venäläiset ja suomalaiset nuoret Keski-Savossa. Kansainvälisyys ja positiivinen asenneilmapiiri ovat ajankohtaisia tavoitteita tämän päivän nuorisotyössä.

Nuorten Palvelu ry järjestää yhteistyössä Petroskoin, Varkauden ja Pieksämäen kanssa Streets are calling 2017-nuortentapahtuman, mikä on jatkumoa pitkään jatkuneelle lähialueyhteistyölle Luoteis-Venäjällä nuorisotyötä tekevien tahojen kanssa. Tapahtuma on kaksipäiväinen, ja se järjestetään Pieksämäellä ja Varkaudessa 13.7.-14.7. Tapahtuman tavoitteena on tarjota nuorille kokemuksia kansainvälisestä kanssakäymisestä ja vaihtaa kokemuksia ammattilaisten kesken nuorisotyön mahdollisuuksista uudenlaisissa toimintaympäristöissä.

Tapahtuman teemana on katujen toimintakulttuuri. Nuoret viettävät aikaansa julkisissa tiloissa kuten kaduilla, puistoissa ja kauppakeskuksissa. Julkiset tilat ovat luonteva paikka tehdä nuorisotyötä nuorten omassa arkiympäristössään. Julkiset tilat tarjoavat nuorille myös monenkirjavia mahdollisuuksia harrastaa ja ilmaista itseään muun muassa liikunnan, kuvataiteen ja musiikin keinoin. Streets are calling 2017-tapahtumassa suomalaiset ja venäläiset nuoret pääsevät yhdessä toteuttamaan ja vaihtamaan kokemuksia erilaisista katutaiteen muodoista työpajoissa, joissa voi kokeilla muun muassa graffitimaalausta, skeittausta, parkouria ja breakdancea.

Nuorisoalan ammattilaisille tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden jakaa asiantuntemusta ja vaihtaa kokemuksia työmuodoista, joissa nuorisotyön keinoin tavataan julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa viihtyviä nuoria. Yksi keskeisimmistä tällaisista työmuodoista Suomessa on Etsivä nuorisotyö. Tapahtumassa toteutetaan ammattilaisille suunnattu workshop, jossa Varkauden, Pieksämäen, Viipurin, Petroskoin ja Nuorten Palvelu ry:n nuorisotyöntekijät kohtaavat saman pöydän ääressä.

Nuorten Palvelu ry on valtakunnallinen nuorisokasvatusjärjestö, jonka tavoitteena on edistää sitä, että nuorten kasvulle olisi aikaa, tilaa ja tukea joka päivä. Nuorten Palvelu ry:n kotipaikka on Kuopiossa.

Jätä kommentti